Meny

Hareides kritikk preller av på Frankrike-sjefen

Didier Deschamps ble ikke videre imponert over Åge Hareides uttalelser om det franske VM-laget. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Frankrike-trener Didier Deschamps lar seg ikke hisse opp over at VM-motstander Åge Hareide omtalte laget hans som «ikke noe særlig».

Det var i forrige uke at Hareide skapte bølger i fransk sportspresse gjennom et intervju med Jyllands-Posten. Danmarks norske landslagssjef uttalte at han ikke har noen tro på det franske laget, og at han ville bli forbannet om danskene ikke skaper trøbbel for franskmennene når de møtes i VMs gruppe C.

Den franske landslagssjefen lar seg ikke vippe av pinnen når han blir konfrontert med Hareides utspill.

– Alle har lov til å uttrykke seg om et tema om andre. Jeg vil ikke gå inn og dømme min kollega. Jeg kjenner ham ikke riktig, og jeg vet ikke hvordan han er, sier Deschamps i radioprogrammet Larqué Foot, der han samtidig kommer med et lite stikk til nordmannen:

– Men jeg sier ikke det samme om hans lag. Det er helt sikkert.

Som gjest i TV-programmet Telefoot gikk Frankrike-sjefen litt lenger.

– Det er jo overraskende i nåtidens fotball. Men slike bla, bla, bla-uttalelser teller ikke, sa Deschamps.

Aktuelt:  Vil gjøre Danmark til Norges lag under fotball-VM

Hareide pekte blant annet på historikken til det franske landslaget, som ofte er blitt rystet av interne stridigheter under store mesterskap.

– De skal jo fungere sammen som en gruppe, og hver enkelt spiller vil kjempe om å vise seg fram mest mulig. Frankrike som lag er blitt knekt noen ganger, sa han til Jyllands-Posten.

Danmark VM-åpner mot Peru og skal senere møte Australia før gruppespillet avsluttes mot franskmennene.

Oversikt:  Slik spilles fotball-VM i Russland

Samleside:  Her finner du alle sakene om fotball-VM

Populært