Viktig Ødegaard-sommer – klar for å vise seg fram på Madrid-trening

Martin Ødegaard smilte bredt under mandagens «Åpen dag» på Ullevaal stadion med A-landslaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Martin Ødegaard smilte bredt under mandagens «Åpen dag» på Ullevaal stadion med A-landslaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaard utelukker ikke nye låneopphold, men håper aller mest å få vise seg fram på treningsfeltet til Real Madrid i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringen er i opptrening etter brudd i mellomfotsbeinet.

– Jeg er helt klar til preseason, det skal ikke være noe problem, forsikrer Ødegaard.

Spørsmålet er hvor drammenseren blir å se til høsten. Låneoppholdet i nederlandske Heerenveen er avsluttet.

– Jeg lurer på det selv. Jeg vet ikke hva som skjer. Nå er jeg Madrid-spiller igjen, og jeg skal tilbake dit og gjøre sesongoppkjøringen der, om det ikke skjer noe annet, sier Ødegaard til NTB.

– Hvilke alternativer har du?

– Akkurat nå er det muligens et lån, eller å være der (i Madrid). Det må vi se nærmere på. Vi må gjøre en ny vurdering i sommer. Jeg vet ikke hva som skjer. Skjer det ikke noe, blir det preseason med Madrid og en god sjanse til å vise seg fram, sier den tidligere Strømsgodset-spilleren.

Dropper Heerenveen

Han returnerer ikke til Heerenveen.

– Kontrakten med dem er gått ut, og jeg føler at det er et avsluttet kapitel, sier Ødegaard.

Spilletid blir viktig for Ødegaard. Det fikk han rikelig i Heerenveen før bruddet i foten ødela sesongavslutningen. Playmakeren har ikke spilt fotball siden 1. april.

Først om et par uker kan han løpe for fullt igjen.

– Utlån til en annen spansk klubb er absolutt et alternativ, men akkurat nå vet jeg ikke så mye. Det viktigste er at jeg kommer et sted hvor jeg kan spille kamper, sier Ødegaard.

Jubler over CL-triumf

Han gleder seg stort over at lagkameratene i Real Madrid sikret tre strake Champions League-titler med 3-1-seieren mot Liverpool i lørdagens finale i Kiev.

– Det er veldig kult, tre år på rad. Det er ingen tvil om hvem som er best, smiler Ødegaard.

Han er med i den norske landslagstroppen foran kampene mot Island og Panama, men skaden gjør at buskerudgutten ikke er aktuell for spill.

Landslagssjef Lars Lagerbäck har tatt med Ødegaard i troppen fordi 19-åringen «på sikt helt klart skal være en del av det norske landslaget». Det er et tydelig signal fra svensken om at Ødegaard er en av dem han vil bygge Norges lag rundt i Nations League.