Sarpsborg slo Stabæk i målfest

Ohi Omoijuanfo og Stabæk-laget skulle hatt et straffespark i første omgang, men endte med å tape 2-4 borte mot Sarpsborg mandag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

En ny eliteseriekamp ble preget av en stygg dommerfeil da Stabæk tapte 2-4 borte Sarpsborg 08 mandag.

Søndag måtte Svein Oddvar Moen legge seg flat og erkjenne at Nicklas Bendtner og Rosenborg fikk en scoring feilaktig annullert for offside i 1-2-tapet for Brann.

Mandag kom en ny dommer i begivenhetenes sentrum da Stabæks Hugo Vetlesen gikk over ende i Sarpsborg 08-boksen etter 41 minutter.

Bortelaget fikk med det ikke muligheten til å ta ledelsen 2-1 fra straffemerket like før pause, og i annenomgang avgjorde Sarpsborg kampen og vant til slutt 4-2.

– Det var en litt rotete kamp. Vi løper litt mye imellom, men at vi klarer å vinne med to mål er sinnssykt deilig, sa Kristoffer Zachariassen til Eurosport etter kampen.

Vetlesen felt

Situasjonen folk snakket om i pausen oppsto da Vetlesen dro en nydelig tofotsfinte som Sarpsborg-forsvarer Joonas Tamm ikke hang med på. Esteren satte ut en fot og felte Vetlesen, men dommeren valgte å la hendelsen passere.

Stabæk-spillerne protesterte voldsomt og kaptein Vadim Demidov fikk se det gule kortet for sine protester, mens dommer Sigurd Kringstad valgte å dømme corner.

– Jeg vet at den er soleklar. Jeg prøver å hjelpe den norske dommerstanden, men kom igjen. Det er tre dommere utpå her, det er helt vanvittig, sa Demidov i pausen.

Før straffesituasjonen hadde Franck Boli gitt gjestene ledelsen allerede etter 46 sekunder, før Amin Askar stenget inn utligningen etter 27 minutter.

Mål på faste situasjoner

Hjemmelaget tok ledelsen kun fire minutter ut i annenomgang da Ronnie Schwartz satte ballen i nettet, men Ohi Omoijuanfo utlignet til 2-2 etter 61 minutter da han ble spilt fri ute til venstre.

Gjestene styrte kampen etter 2-2-scoringen, men det var vertene som igjen kom i føringen da Kristoffer Zachariassen stanget inn 3-2 i kjølvannet av et langt innkast.

Patrick Mortensen roet Sarpsborg-nervene da han punkterte kampen til 4-2 etter 92 minutter. Et hjørnespark falt ned inne i femmeteren og endte i føttene til Mortensen som satte inn sitt første for kvelden.

Resultatet gjør at Sarpsborg ligger på fjerdeplass med 22 poeng, mens Stabæk ligger på 14.-plass med 10 poeng.