Casper Ruud klar for 2. runde i Roland-Garros-turneringen i tennis

Casper Ruud spilte godt i duellen mot Jordan Thompson i Paris mandag. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino / NTB scanpix
Casper Ruud spilte godt i duellen mot Jordan Thompson i Paris mandag. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud sjokkerte Jordan Thompson fra start og avanserte til 2. runde i Roland-Garros mandag. Nå venter en gammel kjenning i Albert Ramos-Viñolas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruud vant kampen mot Thompson 6-1, 6-4, 2-6, 4-6, 6-3.

Den norske 19-åringen åpnet forrykende mot Thompson, som fra aller første ball hadde store problemer med å henge med på spillet den unge nordmannen la opp til.

Thompson tok en etterlengtet settseier i det tredje settet og fortsatte i samme spor i det påfølgende settet.

Dermed gikk det til et femte og avgjørende sett, men da Ruud brøt Thompsons servegame til 4-2 så han seg aldri tilbake og servet kampen hjem.

– Jeg følte meg veldig bra i det første og andre settet. Alle slagene fungerte, men så hevet han seg samtidig som jeg ble litt for defensiv. Jeg maktet å finne litt energi dypt inne og klarte å vinne, sier Casper Ruud til NTB.

Nå venter en knalltøff utfordring i annen runde mot Albert Ramos-Viñolas. Den 31.-seedede spanjolen trengte kun tre sett på å slå kasakhstanske Mikhail Kukusjkin.

Ruud kjenner godt til spanjolen, og de to har trent sammen tidligere.

– Jeg kjenner ham både på og utenfor banen, og har trent med ham et par ganger i år. Vi er gode venner og jeg har møtt ham en gang tidligere i en tett og jevn kamp, og jeg er klar for en ny tøff kamp, forteller Ruud.

Brøt tidlig

Mandag brøt Ruud Thompsons serve i kampens første game og fortsatte på samme måte i et åpningssett som ble den reneste overkjøringen. Tre ganger brøt nordmannen Thompsons serve på veien mot settseier 6-1.

Ruud brukte kun 25 minutter på å vinne karrierens aller første sett i hovedrunden i Paris.

Les også: Casper Ruud suste videre til hovedrunden i Roland Garros

Australske Thompson traff på under 20 prosent av førsteservene sine og var tydelig rådvill. Langt mer treffsikker var hans norske motspiller i innledningen.

Etter den norske drømmestarten fikk Ruud stifte bekjentskap med en mer offensiv og innbitt Thompson i innledningen av andre sett. 24-åringen fra Sydney brøt tidlig Ruuds serve til 2-1-ledelse og syntes å ha ristet av seg åpningssjokket.

Reiste seg

Nordmannen viste imidlertid voldsom mental styrke ved å bryte direkte tilbake med et blant game, og tok deretter to nye strake game til 4-2-ledelse. Da svarte en frustrert Thompson med å gi sin egen racketen et brutalt møte med den røde Roland-Garros-grusen.

Australieren løftet seg så på ny og utlignet til 4-4, og plutselig sto settet igjen og vippet. Da hentet imidlertid Ruud igjen fram en solid håndfull gode baller og tok hjem settet 6-4.

Da syntes mye av jobben å være gjort for 19-åringen, men kanskje snek nettopp den tanken seg inn i hodet på Ruud. Det første gamet i tredje sett brøt Thompson blankt, og deretter doblet australieren til 2-0 i egen serve.

Les også: Ruud ett steg nærmere Roland-Garros: – Solid

Vendepunktet

Ruud spilte seg til en breakball i game nummer to, men maktet ikke utnytte den. I stedet tok Thompson to nye game til 4-0-ledelse og festet et jerngrep på tredje sett.

Australieren hentet til slutt hjem det tredje settet 6-2, før han brøt Ruud til 2-3 i det fjerde settet og servet fram et femte og avgjørende sett.

Der viste Ruud rå mental styrke etter en svak periode, og servebruddet til 3-2 ble et vendepunkt som gjorde at han kunne serve hjem settet 6-3.

Tidligere mandag ble det klart at Ruud klatrer ett steg til 157.-plass på denne ukens verdensranking. Australske Thompson er der nummer 91 etter et fall på seks plasser.

Spanske Rafael Nadal er tilbake på verdenstoppen sist uke etter seieren i Roma Masters.