Bendtners VM-drøm i fare etter skade

Nicklas Bendtner går fortvilet av banen med skade under Rosenborgs 1-2-tap hjemme mot Brann. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Nicklas Bendtner går fortvilet av banen med skade under Rosenborgs 1-2-tap hjemme mot Brann. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nicklas Bendtner fikk en scoring feilaktig annullert i Rosenborgs 1-2-tap for Brann, men enda verre for dansken var skaden han måtte ut med rett etterpå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30-åringen tok seg umiddelbart til lysken da han trodde han hadde gitt RBK 2-2 med 20 minutter igjen å spille. Bendtner gikk rett av banen, og det lyste fortvilelse av ansiktsuttrykket hans.

Bendtner har hatt som mål å spille i VM for Danmark under Åge Hareides ledelse, men nå kan den drømmen i verste fall være spolert.

– Han kjente noe i lysken, men jeg tør ikke å begi meg ut på noe medisinske greier, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen i intervjusonen etter søndagens toppkamp.

– Han har jobbet for dette (VM) hele veien. Kanskje var det også derfor han kom til Rosenborg. Han har vært i strålende fysisk form, så det er synd, la han til.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Bendtner skulle for øvrig ha stått igjen som målscorer i oppgjøret mot Brann. Dommer Svein Oddvar Moen annullerte 2-2-utligningen for offside, men TV-bildene viste at Bendtner sto klart på riktig side.

– Det er bare én mann som ikke så det. På dette nivået, med en så klar onside, skal det ikke være mulig, mente Ingebrigtsen.

Brann holdt unna og doblet avstanden til serietoer Rosenborg på tabellen. Nå har bergenserne seks poengs forsprang.

Samleside: Her finner du alle sakene om fotball-VM