Brann snudde til seier på Lerkendal: – Vi måtte jobbe livet av oss

Brann slo tilbake og vant 2-1 borte mot Rosenborg på Lerkendal søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lange innkast ble Branns suksessoppskrift da bergenserne vendte 0-1 til 2-1 borte mot Rosenborg. Med seieren har Brann seks poengs luke på tabelltoppen.

Etter en kjedelig første omgang tok spillet seg opp etter pause i søndagens toppkamp. Først kriget Alexander Søderlund inn 1-0 og serieledelse til Rosenborg i det 50. minutt, men Brann har i år vist at laget har en solid ryggrad. Det var synlig også på Lerkendal.

Bare fem minutter etter RBKs ledermål utlignet Fredrik Haugen da han testet skuddfoten etter et langt innkast fra Gilli Rólantsson. André Hansen sto plantet i gresset og så ballen suse i nettet bak ham. Rosenborg-keeperen var ikke helt heldig med sin plassering på strek og så ikke utgangen av skuddet.

Brann fikk et nytt innkast fire minutter senere. Da skulle man tro RBK-spillerne hadde lært, men heller ikke denne gangen klarte vertene å forsvare seg mot Rólantssons langball fra sidelinjen. Peter Orry Larsen stusset innkastet i en bue over Hansen.

Etter kampen var Lars Arne Nilsen stolt over Branns snuoperasjon.

– Vi var ikke helt på fra start i 2. omgang. Da fikk de det ene dødballmålet som vi var redde for, og dermed måtte vi gå helt i kjelleren. Vi måtte jobbe livet av oss for å komme tilbake. Det klarte vi med to dødballmål, og det er utrolig sterkt, sa Nilsen.

Bendtner-skade

Lerkendal-publikummet trodde Nicklas Bendtner gjorde 2-2 etter 70 minutter, men dommer Svein Oddvar Moen annullerte scoringen for offside. TV-bildene viste at det var en feilaktig avgjørelse. Dansken sto på riktig side.

– Det skal være mål. Dommere gjør feil, og det får vi ikke gjort noe med. Denne er kanskje den groveste jeg har sett, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Ekstra ille for RBK var det at Bendtner umiddelbart tok seg til lysken etter den annullerte scoringen. Det lyste fortvilelse av Bendtners ansiktsuttrykk, og 30-åringen gikk rett av banen. Etter kampen skulle han etter planen slutte seg til den danske VM-troppen. Det spørs om det blir noe sluttspill på Bendtner etter søndagens skade.

Før pause var det tydelig to lag som hadde stor respekt for hverandre. Da ble det skapt svært lite i kveldssola på Lerkendal. Dueller var det derimot mange av.

Moral

De første minuttene etter sidebytte var Rosenborg mer besluttsomme. Det var spesielt synlig ved Søderlunds 1-0-scoring i det 50. minutt. Etter en corner ble det mye rot i feltet, men til slutt lyktes det RBK-spissen å krige ballen i nettet.

Da inntok trønderne serieledelsen på flere scorede mål enn Brann. Dessverre for hjemmelaget var gjestene fra Bergen langt fra knekt av kjøret tidlig i annen omgang. Isteden viste Brann igjen stor moral og slo voldsomt tilbake.

– Det er først og fremst en ekstrem sterk kraft i spillergruppen. Vi nekter å tape, og det må vi prøve å fortsette med så lenge som mulig, sa Nilsen om Branns evne til å gå seirende ut av jevne kamper.

Brann er fortsatt ubeseiret etter tolv kamper. Rosenborg skal få en vrien oppgave med å jekke bergenserne ned fra tabelltoppen utover sommeren og høsten. Seks poeng skiller lagene.

– Det går fort i fotball. Vi er ikke halvveis ennå, så det er langt fra over, sa Ingebrigtsens om RBKs luke opp til Brann.