Real Madrid-spillerne inntok Madrid med trofeet

Real Madrid-spillerne kjørte gjennom Madrids gater etter å ha slått Liverpool 3-1 i lørdagens mesterligafinale. Foto: AP Photo/Francisco Seco / NTB scanpix.
Real Madrid-spillerne kjørte gjennom Madrids gater etter å ha slått Liverpool 3-1 i lørdagens mesterligafinale. Foto: AP Photo/Francisco Seco / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Titusenvis av ekstatiske fans hadde møtt opp i Madrids gater for å ønske Real Madrid-spillerne velkommen etter mesterligatriumfen i Kiev lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Real Madrid kunne feire sin tredje strake mesterligatriumf etter 3-1 mot Liverpool lørdag, og søndag kjørte spillerne parademarsj gjennom gatene i hjembyen.

Real-supporterne jublet og viftet med klubbskjerf da lagbussen kjørte fra arenaen Santiago Bernabéu og til La Almudena-katedralen hvor mesterligatrofeet ble presentert for flere religiøse ledere.

– Det er viktig å minne om at Zinédine Zidane alltid har jobbet med ydmykhet for å bli den beste treneren i verden, sa klubbpresident Florentino Pérez i en tale.

Lagbussen med spillere, støtteapparat og ikke minst mesterligatrofeet kjørte deretter til Plaza de Sol som var fullpakket av supportere, før den kom til Plaza de Cibeles, klubbens tradisjonelle feiringsplass.

– Jeg måtte være her og feire med dem, sa Ivan Gonzalez, en 23 år gammel student som var ikledd en Real Madrid-drakt med navnet til Cristiano Ronaldo bakpå.

Finalen foregikk i ukrainske Kiev, men rundt 80.000 Real Madrid-fans fylte Santiago Bernabéu for å følge kampen på storskjerm. Jubelen runget da sluttsignalet gikk og Real Madrid hadde sikret finaleseieren.

Spanias statsminister Mariano Rajoy sendte en melding til klubbpresident Perez der han gratulerte laget med seieren.

– Takk for dette idrettsshowet som fylte alle som elsker idrett med følelser og stolthet, og for nok en gang å ta Spanias navn til det høyeste nivået i verdensidretten, sa Rajoy i en uttalelse.