Meny

Solbakken varsler «kjedelig nyhet»

Ståle Solbakken varsler en "veldig kjedelig" nyhet om FC København i løpet av noen dager. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
FC København sikret plass i europaligakvalifiseringen, men midt i feiringen forberedte manager Ståle Solbakken klubbens tilhengere på dårlig nytt.

– I løpet av tre-fire dager kommer det en veldig kjedelig nyhet om en spiller som slutter i FCK. Så må vi håpe at vi deretter kan presentere noen positive nyheter, sa Solbakken etter fredagens 4-1-seier over AGF.

Den sikret at FCK får spille europaligakvalifisering i sommer.

– Vi har hatt veldig mye å kjempe med utenfor banen. Det er ikke kommet tilstrekkelig fram, men vil nok gjøre det, sa Solbakken hemmelighetsfullt.

Han avslo å utdype.

FC København ble for første gang på 18 år uten medalje i dansk fotball, men knep til slutt den siste danske plassen i europaligakvalifiseringen. Dermed slapp klubben å bli uten europacupfotball for første gang på 18 år.

– Det har vært et vanskelig år. Det er tungt å se spillerne lide så mye, og vi kunne ikke trene ordentlig på grunn av det tette programmet. Vi måtte bare restituere og forsøke å bli psykisk og fysisk klar til neste kamp, sa Solbakken.

Han snakket særlig om høsten, der europaligaspillet ble en belastning for en liten og skaderammet spillerstall.

– Hvis vi ser på det som skjedde etter jul så har vi spilt veldig godt, sa Solbakken, som avviste at det blir store utskiftninger i stallen.

– Det skal ikke skje så mye, men noe blir det, sa han.

Populært