Meny

Mark Hughes har skrevet treårskontrakt med Southampton

Mark Hughes innfridde forventningene da han reddet Southampton fra nedrykk denne sesongen. Nå fortsetter han i jobben. Foto: Nick Potts / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Southampton har inngått en treårskontrakt med manager Mark Hughes etter at han innfridde målsettingen om å holde klubben i Premier League denne sesongen.

Hughes tok over managerjobben i sørkystklubben i mars etter at Mauricio Pellegrino hadde fått sparken. Southampton befant seg på tidspunktet ett poeng over nedrykksstreken med åtte kamper igjen å spille.

Etter å ha tapt sine tre første kamper fikk waliseren omsider snudd skuta og berget klubben fra nedrykk. Nå får altså Hughes og hans trenerteam fortsette i jobben.

– Mark og hans team har hatt en massiv innvirkning på spillerne, klubben og fansen fra første dag. De fikk til å samle alle som er involvert i klubben og levere de nødvendige resultatene, skriver Southampton i en pressemelding.

Hughes fikk selv sparken i Stoke i januar. En stund lå han derfor an til å bli den første Premier League-manageren noen gang til å rykke ned med to klubber han hadde vært innom i en og samme sesong. I stedet kan Hughes fortsatt skryte av aldri å ha hatt ansvaret for en klubb når den rykker ned.

Den 53 år gamle manageren spilte selv for Southampton fra 1998 til 2000. Han har scoret over 100 mål på over 300 kamper for Manchester United og spilt for klubber som Barcelona og Chelsea.

Southampton er Hughes' sjette klubb som manager i Premier League.

(©NTB)

Populært