Meny

Nordstad Moen til Belgia

Sondre Nordstad Moen skal løpe 5000 meter i Belgia. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Langdistanseløperen Sondre Nordstad Moen stiller til start på 5000 meter under et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

Vidar-løperen, som har lagt vinterens skade- og sykdomsproblemer bak seg, satte forrige sesong personlig rekord på distansen med tiden 13.20.16.

Den tiden er han usikker på om det lar seg gjøre å straffe i Belgia.

– Kroppen har respondert bedre på trening siden begynnelsen av april. Jeg løper det jeg orker, men har nok ikke farten inne for noen super tid, sier trønderen til friidrett.no.

Nylig testet Nordstad Moen formen i to ti kilometer lange gateløp i Tyskland og Italia.

27-åringen, som i vinter sjokkerte en hel friidrettsverden ved å sette europarekord (2.05.48) under Fukuoka Maraton i Japan, har Bislett Games som det store målet i tiden som kommer.

Der går han til angrep på Are Nakkims norske rekord på 10.000 meter. Den stammer fra 1991 og lyder på 27.32,52.

Med seg på 5000-meteren i Belgia lørdag har Nordstad Moen to andre nordmenn i form av Gular-duoen Per Svela og Marius Vedvik. Sistnevnte klarte i slutten av april EM-kravet på 10.000 meter under et internasjonalt stevne i april.

En rekke andre norske løpere, blant dem hekkeløper Øyvind Strømmen Kjerpeset og 800-meterløperne Yngvild Elvemo og Thomas Roth reiser også til Oordegem. Roth har allerede klart EM-kravet på distansen.

(©NTB)

Populært