Meny

NBA: Rockets slet seg til matchball

Houston Rockets-stjernen James Harden kysser moren Monja Willis etter torsdagens kamp. Foto: AP Photo/David J. Phillip / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Houston Rockets kjempet seg til en knepen 98-94-seier mot Golden State Warriors torsdag og har dermed matchball i semifinaleduellen i NBA-sluttspillet.

Sammenlagt leder Rockets nå 3–2 i best av sju kamper.

Houston-klubben, som var beste lag i grunnserien med 65 seirer, kan dermed sørge for at de regjerende mesternes ferd mot en ny NBA-tittel denne gangen stopper i semifinalen.

Warriors har spilt seg fram til sluttspillfinale de tre siste sesongene.

– For oss endrer ikke denne kampen noen ting, sa Rockets-stjernen James Harden etter torsdagens seier.

Han var opptatt av at tilnærmingen til den sjette og potensielt avgjørende semifinalen må være den samme, uavhengig av at mer står på spill enn i de foregående.

– Vi tar dette kamp for kamp, posisjon for posisjon, forsøker å jobbe så hardt vi kan for å gi oss en best mulig sjanse, sa Harden videre.

Rockets har ikke vært i NBA-finalen siden klubben tok to strake titler i 1994 og 1995.

Golden State Warriors sto med 16 strake sluttspillkamper på hjemmebane uten tap foran torsdagens semifinaleoppgjør. Der ble rekken brutt.

Vinneren av semifinalen møter enten Cleveland Cavaliers eller Boston Celtics i sluttspillfinalen.

Cavaliers og Warriors har møttes i de tre siste NBA-finalene. Denne gangen kan plassen i den avgjørende kampserien ryke for begge. Cavaliers ligger akkurat som Warriors under 2–3 i sin semifinale.

(©NTB)

Populært