Meny

Warriors-trener Kerr hardt ut mot NFLs kneleforbud

Golden State Warriors-trener Steve Kerr brukte pressekonferansen før torsdagens NBA-semifinale til å refse NFL for kneleforbud og myndighetene for manglende våpenlovgivning. Foto: David J. Phillip, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Steve Kerr, trener for NBA-mester Golden State Warriors gikk torsdag hardt ut mot NFLs nylig vedtatte kneleforbud og USAs mangel på våpenrestriksjoner.

Laget hans er midt i en jevn og spennende semifinale mot grunnserievinner Houston Rockets. Før den femte kampen i Houston hudflettet han NFL for beslutningen om at spillere ikke lenger har lov til å knele når nasjonalsangen spilles før kampene.

Knelingen har vært ledd i en protest mot politivold og rasediskriminering.

– Dette er typisk NFL. De frir til sin fanbase og prøver å bruke nasjonalsangen til falsk patriotisme og nasjonalisme, til å skremme folk, sier han.

– Det er idiotisk, men det er slik NFL driver.

Colin Kaepernick, daværende quarterback i San Francisco 49ers, startet protestbevegelsen i 2016. Den vant stor utbredelse først etter at president Donald Trump i fjor æreskjelte spillere som knelte og sa at de burde kastes ut av ligaen.

Siden har knelingen handlet like mye om ytringsfrihet, men NFL besluttet denne uken at fra og med neste sesong må alle spillere som er synlige for publikum stå under nasjonalsangen, ellers vil de bli bøtelagt. Vil noen knele, må de gjøre det i garderoben.

Uenighet

Spillerforeningen ble ikke konsultert før avgjørelsen og har kalt den «et slag mot ytringsfriheten». Det var heller ingen enstemmig avgjørelse. New York Jets-eier Christopher Johnson sier at han vil betale boten for eget lags spillere som velger å fortsette å knele.

Kerr mener at NBA-ledelsen aldri vil gjøre som NFL.

– Jeg er stolt over å være i en liga som forstår at patriotisme i USA handler om ytringsfrihet og retten til fredelig protest, sa Warriors-treneren.

– Ledelsen i NBA innser at NFL-spillerne som knelte gjorde det for å protestere mot politivold og mot rasediskriminering, ikke av manglende respekt for flagget eller militæret. Det var presidenten som valgte å gjøre det til det, og NFL fulgte etter og skapte dette hysteriet.

«Idiotisk kamp»

Kerr uttalte seg også om manglende våpenlover. Det gjorde han noen timer før ofrene for skoleskytingen i Santa Fe forrige uke ble hedret i forbindelse med NBA-semifinalen i Houston. Det var den 22. skoleskytingen i USA i år.

– Vi hadde en slik markering også for to år siden, og fortsatt har ikke landet vårt, regjeringen vår, gjort noe med våpenlovgivningen. Vi er bundet opp i en idiotisk politisk kamp, en ideologisk kamp. Det er så mange fornuftige våpenlover vi kunne innføre, men vi nekter på grunn av ideologier, og barn fortsetter å slaktes.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært