Meny

Popp utrøstelig etter mesterligafadese

Alexandra Popp (bak) jubler sammen med Pernille Harder etter danskens ledermål i mesterligafinalen. Rett etter ble Popp utvist, og hun ba lagvenninnene om unnskyldning etter at laget raknet med ti spillere. Foto: Efrem Lukatsky, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Alexandra Popp var lenge Wolfsburgs beste spiller i mesterligafinalen mot Lyon. Så ødela hun alt. Etterpå ba hun lagvenninnene om unnskyldning.

– Det var min feil at vi står tomhendte igjen. Utvisningen ble vendepunktet i kampen, sa den 27-årige midtbanespilleren som tre minutter etter at laget tok ledelsen kastet seg hodeløst inn i en duell mot Delphine Cascarino og pådro seg et soleklart gult kort, hennes annet i kampen.

I undertall gikk Wolfsburg i oppløsning. Sju minutter etter at Popp forlot banen hadde Lyon scoret tre ganger og punktert kampen.

– Jeg sitter med en tom følelse. Vi ga alt i 120 minutter, men det er bittert å innse at det ikke var nok, sa Wolfsburg-trener Stephan Lerch etter at den etterlengtede trippeltriumfen glapp.

Viktige spillere

– Det var et stort øyeblikk for oss da vi tok ledelsen, men det røde kortet kom nesten med en gang, og Lyon utnyttet kvaliteten i laget sitt til å straffe oss. Vi har et tøft program bak oss, og det ble for mye. Skadene våre har selvsagt sammenheng med det tøffe programmet. Caroline Graham Hansen kunne ikke spille videre etter pause, og Sara Björk Gunnarsdottir måtte ut med skade. Det er viktige spillere.

Wolfsburg tapte mesterligafinalen mot Lyon for annen gang på tre år, men Lerch gir ikke opp håpet om å løfte klubbfotballens gjeveste pokal.

– Vi må fullføre sesongen, så skal vi legge planen for å gå videre. Vi vil fortsette den positive utviklingen vi har hatt de siste månedene. Kjernen i laget vil være den samme neste sesong. Det blir enkelte forsterkninger, men det viktigste blir å fortsette det målbevisste arbeidet.

Takket innbytterne

Lyon-trener Reynald Pedros takket sine tre innbyttere for den tredje mesterligaseieren på rad.

Cascarino satte fart i laget og tvang fram utvisningen, Shanice van de Sanden la opp til tre mål, mens Camille Abily scoret det siste målet i 4-1-seieren.

Van de Sanden ble byttet inn rett etter at Wolfsburg tok ledelsen.

– Det var planen at hun skulle inn, men det var også en reaksjon på at vi kom under. Vi hadde sterke og raske angripere på benken, og jeg visste at vi ville få bruk for dem i ekstraomgangene. Det virket denne gang, og det virket umiddelbart, sa Pedros.

– Denne tittelen vant vi på grunn av våre tre innbyttere.

(©NTB)

Populært