Meny

Xavi vil spille til han er 40

Xavi (til h.) og Andrés Iniesta løfter ett av mange trofeer de vant sammen i Barcelona og med Spanias landslag. Xavi har besluttet å forlenge sin karriere i Al-Sadd i Qatar, mens Iniesta fortsetter karrieren i japanske Vissel Kobe. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Fotballveteranen Xavi Hernández har skrevet en ny toårskontrakt med Al-Sadd og har dermed bundet seg til å spille i det qatarske ligaen til han fyller 40 år.

Den tidligere Barcelona-stjernen og spanske landslagsspilleren har spilt for Al-Sadd siden 2015. Det var ventet at 38-åringen kom til å legge opp ved sesongslutt, men Xavi vil ikke legge støvlene på hylla ennå.

– Jeg er glad for å kunne være del av Al-Sadd-familien i to år til. Jeg trives godt i klubben og med våre tilhengere. Alle her er som en stor familie, og jeg er tilfreds med å kunne fortsette, sier han.

Han er blitt utnevnt til global ambassadør for VM-sluttspillet i 2022, som skal avvikles i Qatar, og mange tror at Xavi kommer til å være Qatars landslagssjef når turneringen avvikles.

Han spilte 133 landskamper for Spania og vant både EM og VM. Med Barcelona vant han blant annet åtte seriegull. Xavis avgjørelse om å fortsette kom samme dag som hans gamle midtbanekollega Andrés Iniesta offentliggjorde at han fortsetter karrieren i Japan etter å ha spilt ferdig for Barcelona.

(©NTB)

Populært