Johaug vant Fornebuløpet

Therese Johaug vant Fornebuløpet torsdag i suveren stil foran Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Therese Johaug var i en klasse for seg da hun vant det 10 km lange Fornebuløpet torsdag. Ingvild Flugstad Østberg ble henvist til annenplassen.

Johaug deltok i sin første skikkelige konkurranse etter at hun var tilbake etter 18 måneders dopingutestengelse. Hun løp på 33.36 og var 1.31 minutter foran landslagskollega Østberg.

Annie Bergsagel ble nummer tre, slått med to minutter.

Johaugs tid ville holdt til en sjuendeplass i klassen for menn. Hun var 2.04 minutter bak vinneren Audun Nordtveit. Han vant med 18 sekunder foran Frode Stenberg.

I herreklassen ble en annen langrennsløper, Anders Gløersen, nummer fem med tiden 32.44.