Meny

Hegstad Krüger fikk seg en knekk: – Situasjonen er annerledes nå

Mot alle odds tok Simen Hegstad Krüger tre medaljer under OL i Pyeongchang i februar. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
OL-helten innrømmer at han slet med motivasjonen i etterkant av vinterlekene i Sør-Korea.

– Jeg har trengt tid på å fordøye inntrykk og opplevelser fra Sør-Korea. Motivasjonen har ikke vært helt den samme som den var før og under OL. Jeg merket det spesielt i rennene rett etter OL, erkjenner langrennsløper Simen Hegstad Krüger overfor Dagbladet.

Det kom som et sjokk på langrennsverdenen da han på åpningsdistansen i OL, 30 kilometer fellesstart med skibytte, suste inn til gull. Spesielt etter at 25-åringen falt og brakk staven like etter start på distansen.

Før OL stod Hegstad Krüger bokført med én verdenscupseier. Den kom i italienske Toblach to måneder før lekene i Pyeongchang.

Senere i OL ble det sølv på 15-kilometeren bak sveitsiske Dario Cologna, mens han tok stafettgull for Norge sammen med Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo.

Etter OL slet Hegstad Krüger med influensa og forkjølelse, og han sto over verdenscuprennene i Lahti. I de siste verdenscuprennene i sesongen var resultatene varierende.

– Jeg merker forskjell. Det er annen setting nå enn i fjor. Da var jeg i angrepsposisjon, og det var ikke så mange som kjente til meg. Det er en annerledes situasjon nå, forteller Hegstad Krüger.

Men den sindige 25-åringen har fortsatt beina trygt plantet på jorda. Han forteller videre at han får mer oppmerksomhet enn i fjor, men at det bare er hyggelig.

Populært