Meny

Emery erstatter Wenger i Arsenal

Unai Emery tar over managerjobben i Arsenal. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolens første oppgave blir å prøve å ta London-klubben tilbake til mesterligaen.

46-åringen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

– Jeg er spent når jeg nå går til en av de største klubbene i bransjen. Arsenal er kjent og elsket over hele verden for sin spillestil, bruk av unge spillere, sitt fantastiske stadion og måten klubben er drevet på. Jeg ser veldig fram til å gå løs på et viktig kapittel i Arsenals historie, sier Emery til Arsenals nettsted.

Det er ikke klart hvor lang kontrakt Emery har fått.

Vil tilbake

Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager. London-laget var i to tiår et fast innslag i mesterligaen, men denne sesongen sto den utenfor Europas gjeveste klubbturnering. Det kommer Arsenal også til å gjøre neste sesong.

Det håper klubbledelsen Emery kan gjøre noe med. Arsenal endte i fjor på 5.-plass i Premier League, mens det i år gikk enda litt svakere med en 6.-plass.

– Unai har en fantastisk merittliste og har hatt suksess gjennom hele sin karriere. Han har utviklet noen av de beste talentene i Europa. Spillestilen hans er underholdende og progressiv, og den passer perfekt med Arsenal, sier klubbdirektør Ivan Gazidis.

Ifølge Gazidis ble det gjort en grundig prosess i managerjakten. Arsenals valg av Emery var enstemmig.

– Vi er glade for å kunne ønske Unai velkommen til Arsenal. Han har bevist at han er en vinner, og vi er sikre på at han er riktig mann til jobben, sier Arsenals majoritetseier Stan Kroenke.

Droppet Arteta

Denne sesongen vant PSG samtlige tre titler i Frankrike, men Emerys periode i klubben blir likevel av mange betraktet som litt skuffende. Monaco endte foran den styrtrike Paris-klubben i spanjolens første sesong ved roret. I tillegg ble det farvel i mesterligaens åttedelsfinale to år på rad.

Mikel Arteta var inntil helt nylig ansett som den største favoritten til å ta over den ledige managerjobben i Arsenal, men slik ble det ikke. Arteta spilte for Arsenal mellom 2011 og 2016. Han har de to siste sesongene vært assistenttrener for Pep Guardiola i Manchester City, men har ingen erfaring som manager.

Arsenal har ikke vunnet Premier League siden 2003/04. Laget gikk da ubeseiret gjennom hele ligasesongen.

Populært