Meny

Utenlandsproffenes suksess gleder Lagerbäck

Landslagssjef Lars Lagerbäck kan glede seg over at de norske utenlandsproffene får bra med spilletid. Foto: NTB scanpix
Lars Lagerbäck kan tilfreds konstatere at flesteparten av Norges utenlandsproffer får mye spilletid og høster ros. Han mener situasjonen har bedret seg markant.

Tirsdag presenterte Lagerbäck den norske troppen til landskampene mot Island (borte) og Panama (hjemme) i starten av juni. Der fikk kun to hjemlige spillere fra Eliteserien slippe til, mens de 24 øvrige spiller utenfor Norge.

Du skal ikke så langt tilbake i tid da spilletid var en problem for en god del av utenlandsproffene. Nå ser det atskillig bedre ut.

– Det er mange som har prestert veldig bra. Jeg synes det ser betydelig bedre ut nå enn i fjor vår. Det gjelder både prestasjoner og spilletid. I dag er det vel egentlig bare Sander Berge (Genk) og Alexander Sørloth (Crystal Palace) som har hatt lite spilletid, sier Lagerbäck til NTB.

Berge var i helgen tilbake for klubblaget for første gang etter et sju måneder langt skademareritt (lår), mens Sørloth ble satt tilbake av en overbelastningsskade få uker etter vinterens overgang til Palace.

Fast

I nederlandsk fotball herjer de norske spillerne. Bjørn Maars Johnsen slo til med hele 19 mål for Den Haag og var ikke langt unna å bli toppscorer i æresdivisjonen. I AZ Alkmaar har både Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø vært faste innslag. Midtsjø har vært så bunnsolid at han toppet spillerbørsen til en av Nederlands største aviser etter sesongen.

Stefan Johansen har også hatt en kruttsterk sesong med Fulham i den engelske mesterskapsserien. Lørdag kan midtbanespilleren hjelpe London-laget til Premier League. Da venter Aston Villa på motsatt banehalvdel til opprykksfinale på Wembley.

Selv trakk Lagerbäck fram Martin Linnes under tirsdagens uttakspresentasjon. 26-åringen ble sist helg tyrkisk seriemester med Galatasaray.

– Det er en veldig god spiller å ha med i gruppen. Han er veldig allround og jobber hardt for laget. Jeg følte for å løfte fram akkurat ham fordi han kanskje ikke er den mest spektakulære spilleren som får mye oppmerksomhet, men har slått seg inn i en av de absolutt beste klubbene i Tyrkia. Han holder veldige gode spillere utenfor laget, sier Lagerbäck til NTB.

Selnæs-ros

I Frankrike har Ole Selnæs høstet mye ros for sine prestasjoner på midtbanen til Saint-Étienne. Trønderen var en del inn og ut av laget i fjor høst, men etter årsskiftet bet han seg fast i startoppstillingen. Selnæs har nytt godt av å få Jean-Louis Gasset som trener.

– Det er det fascinerende med fotball. Med ny trener forandret de spillet sitt litt, og han (Gasset) har gitt Ole en rolle som er helt ideell, mener Lagerbäck.

Norge møter Island i Reykjavik 2. juni. Deretter kommer Panama på besøk til Ullevaal stadion 6. juni.

Populært