Meny

Starts matchvinner om pinsehelgen: – Det var trykket stemning

Espen Børufsen omfavnes av Starts sportssjef Tor Kristian Karlsen etter mandagens 1-0-seier over Bodø/Glimt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Start vant umiddelbart etter sparkingen av trener Mark Dempsey. Matchvinner Espen Børufsen bedyrer at engelskmannen hadde full oppbakking blant spillerne.

Dempsey fikk kun ti seriekamper i Start. Etter åtte tap på ti kamper følte ledelsen i Kristiansand-klubben at noe måtte gjøres. Det gikk som det ofte gjør utover hovedtreneren.

Tre dager etter at Start og Dempsey skilte lag, tok sørlendingene en kjærkommen 1-0-seier i hjemmemøtet med Bodø/Glimt. Børufsens scoring etter sju minutter holdt inn til Starts første trepoenger siden serieåpningen.

Etter kampen erkjente matchvinneren at det var tøft for spillergruppen å bearbeide Dempsey-nyheten gjennom pinsehelgen.

– Det har vært en trykket stemning, men sånn skal det være: Mark er en fantastisk fin type, og han er godt likt, så det er klart det er tøft når noen i klubben må gå, sa Børufsen til NTB.

– Men vi var kjappe med å samle oss som spillere. Vi måtte gjøre det vi kunne gjøre noe med, og det er det som skjer ute på banen, la han til.

Fulgte planen til Dempsey

Nå jobbes det i klubbkulissene i jakten på Starts neste trener. Mick Priest og Joey Hardarsson ledet laget mot Glimt mandag.

– Det har vært alt annet enn lett, sa Priest på NTBs spørsmål om hvordan de siste dagene har vært.

– Vi holdt oss til Marks kampplan. Han kjenner denne ligaen bedre enn meg. Det var hans idé å mannsmarkere Jurado. Det så åpenbart ut til å fungere, sa han videre.

Lettet

Med seieren tok Start seg opp i sju poeng. Det er to poeng opp til nettopp Bodø/Glimt på kvalifiseringsplassen. Trepoengeren var sørlendingenes første siden de slo Tromsø 4-1 i serieåpningen i mars.

Børufsens mål var også Starts første etter fire målløse kamper på rad.

– Dette var en stor lettelse. Vi startet bra og kunne fort fått noen mål til om vi hadde vært mer besluttsomme i avgjørende situasjoner, men til slutt endte vi opp med å måtte kjempe en real kamp (om å holde unna). Å kjempe hele veien må til når man er i bunnen, sa Priest.

Starts neste kamp er borte mot Molde førstkommende søndag.

Populært