Meny

Elendigheten fortsetter for Sandefjord

Sandefjord sliter blytungt om dagen. Mandag ble det 0-1-tap hjemme mot Sarpsborg. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Sandefjords problemer vil ingen ende ta. Vestfoldingene gikk på sitt sjette strake serietap i 0-1-kampen hjemme mot Sarpsborg.

Heller ikke mandag maktet Sandefjord å sette ballen i mål. Laget har nå spilt godt over 500 minutter uten å score i Eliteserien. Tabellen viser skrale fem poeng og sisteplass etter elleve kamper. Slikt blir det nedrykk av om ikke noe drastisk skjer i Sandefjord.

En tam første omgang syntes å forbli målløs, men to minutter før pause fikk Sarpsborg muligheten fra ellevemetersmerket. Kristoffer Zachariassen gikk i bakken etter en kroppsduell med Herman Solberg Nilsen.

Mortensen hadde så å si null fart i tilløpet og plasserte ballen iskaldt i nettet via krysstanga. En perfekt straffe av den danske spissen.

Sarpsborg hadde god kontroll i annen omgang. I det 56. minutt var ikke Mortensen langt unna å bli tomålsscorer, men headingen gikk i bakken og spratt så opp i kneet til Sandefjords sisteskanse Eirik Holmen Johansen. Returen ble slått unna av hjemmelaget.

Tynt

Som så ofte før i år slet Sandefjord med å skape sjanser. Vestfoldingene sto med null scoringer på sine fire siste seriekamper før pinsemøtet med Sarpsborg, og de offensive problemene var åpenbare også mandag. Ballen var mye mer i lufta enn langs bakken.

Nærmest en utligning var Flamur Kastrati da han prøvde seg på hel volley fra rundt 25 meter etter en time. Til Aslak Falchs store ledelse snek skuddet seg til side for mål. Den hadde Sarpsborgs keeper slitt med å ta om ballen hadde hatt retning på mål.

De første 20 minuttene var svært hendelsesfattige. Kampens første antydning til sjanse kom da vertenes Pontus Engblom prøvde å få hodet på en langball, men svensken greide ikke å hoppe høyt nok. Ballen spratt deretter gjennom feltet.

Etter en snau halvtime burde Joonas Tamm tatt Sarpsborg ledelsen. Helt uhindret fikk den estlandske stopperen lov til å heade ved første stolpe, men ballen gikk et par millimeter til side for målstengene.

Klatret

Sandefjord har så langt fått null effekt av å kvitte seg med trener Magnus Powell. Fasiten viser seks strake tap i Eliteserien og cupexit mot Skeid.

Med seieren tok Sarpsborg seg opp i 19 poeng. Etter en tøff start på sesongen har Geir Bakkes mannskap prikket inn formen. Det var østfoldingenes tredje strake trepoenger.

Neste helg tar Sandefjord turen til Drammen for å møte Strømsgodset, mens Sarpsborg tar imot Stabæk på eget gress.

Populært