Meny

Start-veteran Børufsen ordnet kjærkommen seier

1-0 ved Starts Espen Børufsen (3 fra høyre) under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Bodø/Glimt på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey.

Det var tydelig et helt annet energinivå hos Start-spillerne mandag. Etter fire strake tap og sparking av trener Dempsey ville de vise eget publikum at de kan bedre. Seieren var sørlendingenes første siden serieåpningen.

Kampen var ikke mer en sju minutter gammel da Børufsen hamret til og fikk nettsus. Keeperspillet til Ricardo var ikke imponerende, men det brydde Start-veteranen seg svært lite om.

– Det var utrolig deilig. Endelig fikk vi en god start. I mange av de siste kampene har vi kommet under tidlig. Dette var mange steg opp sammenlignet med det vi har levert i de siste kampene, sa Børufsen til Eurosport etter første omgang.

Glød

Det kunne fort stått 2–0 etter et kvarters spill. Kasper Skaanes bredsidet mot lengste hjørne, men ballen gikk utenfor. Like etter kom Kristján Flóki Finnbogason i god skuddposisjon, men forsøket fra rundt 16 meter gikk rett på keeper.

Start dominerte kampen og spilte med glød i åpningen, men vertene klarte ikke holde trykket oppe hele veien. Bodø/Glimt tok etter hvert mer initiativ, og de viste seg spesielt farlig på dødballer. Gjestene var ikke langt unna en utligning da de fikk to cornerne etter hverandre på tampen av førsteomgangen.

Etterlengtet

Etter sidebytte hadde Glimt det meste av banespillet, men bortelaget klarte aldri å overliste Jonas Deumeland i Start-buret. Vertene kjempet innbitt for den viktige seieren, og til slutt kunne de juble for sin første trepoenger siden 11. mars. Da ble Tromsø slått 4–1.

Mandagens scoring var også Starts første etter fire målløse seriekamper.

Med seieren tok laget seg opp i sju poeng. Det skiller to poeng opp til Bodø/Glimt på kvalifiseringsplassen. Sandefjord ligger helt sist med sine fem poeng.

Populært