Meny

Ruud ett steg nærmere Roland-Garros: – Solid

Casper Ruud er klar for andre runde i kvalifiseringen til Roland-Garros. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Casper Ruud fikk en svak start, men så seg aldri tilbake da han kom i flytsonen mot Thiago Monteiro i første kvalifiseringsrunde til årets Roland-Garros.

Til slutt avanserte unggutten fra Snarøya til 2. kvalifiseringsrunde etter å ha slått sin brasilianske motstander 6-3, 6-3.

– Dette var solid. Han fikk en litt dårlig start, men ellers var det veldig bra. Vi er veldig fornøyde, sier pappa og trener Christian Ruud til NTB på telefon fra Frankrike.

Ruud kom under 0-2 i første sett, men svarte med å bryte Monteiros servegame til 1-2. Deretter vant han fem game på rad, før han hentet hjem settet med 6-3.

Presset Monteiro

18-åringen spilte meget god tennis og kom tidlig i føringen i andre sett. Monteiro virket preget mot slutten av det siste gamet i andre sett, og på stillingen 5-3 i favør Ruud gjorde brasilianeren en dobbeltfeil som ga Ruud matchball.

Det norske stortalentet lot seg ikke be to ganger, og presset Monteiro til å gjøre en ny feil som sørget for norsk seier.

Den norske 19-åringen må ta seg gjennom ytterligere to kvalifiseringsrunder om han skal komme seg til hovedtablået i Roland-Garros.

Fransk eller colombiansk motstand

Nå venter enten hjemmehåpet Benjamin Bonzi eller colombianske Daniel Elahi Galan i andre kvalifiseringsrunde.

Christian Ruud overvar kampen mellom de to da han snakket med NTB.

– Bonzi kan være litt vrien, mens jeg ikke har sett mye av Galan. Alle her er imidlertid gode, og det kommer litt an på dagsform og hvilke spillere som står best til hverandre.

Han er imidlertid sikker på at Casper Ruud har nivået som trengs for å avansere til hovedtablået i Roland-Garros.

– Ingen her er uslåelig, og Casper er på det nivået hvor han kan slå disse.

Populært