Sveriges «Tre Kronor» knuste USA, klar for VM-finale mot Sveits

Sverige-spillerne feirer etter å ha vunnet over USA i VM-semifinalen i ishockey lørdag. Foto: Petr David Josek / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sveriges ishockeystjerner hadde ingen problemer med å ta seg videre til sin andre strake VM-finale. USA ble slått hele 6-0 i semifinalen i Danmark lørdag.

«Tre Kronor» jakter sitt andre VM-gull på rad og er i rute etter brakseieren i semifinalen mot USA. Tre mål på drøyt tre minutter i midtperioden avgjorde kampen.

Sverige tok sin niende strake seier i VM og kan vinne mesterskapet for 11. gang søndag. I fjor nådde vårt naboland tosifret antall titler etter et straffedrama mot Canada.

Det blir ingen reprise av fjorårets finale i 2018-VM. Sveits sørget for en skrell i semifinalen mot Canada med 3-2-seier. Colton Parayko skapte fornyet spenning med 2-3-scoringen med drøye to minutter igjen av kampen, men et oppofrende Sveits-lag holdt unna.

Målras

Sveriges finaleplass i Danmark ble sikret etter et målras i midtperioden med tre mål i løpet av tre minutter og sju sekunder.

Det sørget for at Sverige gikk fra 1-0 til 4-0 i semifinalen i et utsolgt Royal arena (12.490 tilskuere) hvor det lyste gult av et tusentalls svenske supportere.

– Det var en fantastisk støtte. Jeg vil vinne nå, og det er derfor vi er her. Det skal bli en utrolig opplevelse sa, tomålsscorer Viktor Arvidsson til TT.

Svenskene stoppet USAs poengmaskin Patrick Kane, og satte selv til slutt seks pucker bak USAs keeper.

Vunnet 16 på rad

Viktor Arvidsson sendte Sverige i ledelsen i første periode, før Magnus Pääjärvi startet målfesten i midtperioden. Patric Hörnqvist fulgte opp like etter, før Mattias Janmark i prinsippet avgjorde kampen for «Tre Kronor».

Arvidsson noterte seg for sitt andre mål for kvelden i siste periode, før Adrian Kempe fastsatte sluttresultatet til 6-0.

Med semifinaleseieren har Sverige vunnet 16 kamper på rad i VM siden forrige tap, som kom mot nettopp USA, i tredje gruppespillskamp i fjorårets turnering.

Finalen og bronsekampen mellom Canada og USA spilles søndag.