Meny

Røste valgt inn i FIS-styret

Norges delegasjon under fredagens FIS-kongress. Assisterende generalsekretær Ingvild Bretten Berg (f.v.), visepresident Eva Tine Riis-Johannessen og skipresident Erik Røste. Foto: Claes-Tommy Herland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Skipresident Erik Røste ble fredag som ventet valgt inn i styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS Council).

18 delegater sto som kandidater til de 16 styreplassene under FIS-kongressen i greske Costa Navarino. Fredag ettermiddag ble utfallet av avstemningen litt tidligere på dagen offentliggjort.

Røste overtar dermed posisjonen Sverre Seeberg har hatt de siste årene.

– Jeg er veldig motivert for å gjøre en jobb internasjonalt. Vi er en stor skinasjon, og i enkelte grener er vi dominerende. I årene jeg har vært president har jeg vært opptatt av at vi har et ansvar også for det internasjonale fellesskapet, sa Røste til NTB for en tid tilbake.

Med valget av Røste gikk skistyret tilbake til praksisen som i stor grad har handlet om at det er den sittende skipresidenten som skal være Norges kandidat til FIS Council.

Sverre Seeberg fortsatte å sitte i FIS Council, der han også har vært visepresident, også etter at han gikk av som president i Norges Skiforbund.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært