Lahm: – Tyskland er blant favorittene

Philipp Lahm scorer mot Tyrkia i semifinalen i europamesterskapet i 2008. Til sommeren må han se et stort mesterskap fra sidelinjen, men mener det tyske laget er en av favorittene. Foto: Reuters/Pascal Lauener/NTB scanpix.
Philipp Lahm scorer mot Tyrkia i semifinalen i europamesterskapet i 2008. Til sommeren må han se et stort mesterskap fra sidelinjen, men mener det tyske laget er en av favorittene. Foto: Reuters/Pascal Lauener/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Philipp Lahm, som var kaptein for det tyske laget som tok gull i fotball-VM i 2014 mener den tyske troppen er en av favorittene til å vinne sommerens VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lahm, som ledet det tyske laget til gull under VM i 2014, har latt seg imponere av troppen den tyske landslagssjefen Joachim Löw har tatt ut til VM i Russland.

– Tyskland kan reise til Russland fulle av selvtillit på grunn av deres trener, og kunnskapen om hvordan man skal vinne, sa den nå pensjonerte forsvarsspilleren til DPA.

Joachim Löw tok tirsdag ut den foreløpige troppen til mesterskapet. en av overraskelsene var at Löw utelot Mario Götze, men tok med den skadde Bayern München-keeperen Manuel Neuer.

– Jeg stoler på Jorgi (Joachim Löw). Han har bevist at han er en god trener og han vet hvordan han skal sette sammen, og forberede, et lag perfekt.

Denne gangen vil Lahm se kampene fra sidelinjen. Lahm trakk seg fra internasjonal fotball etter Tysklands triumf i Brasil 2014, og ga seg helt med fotball i fjor.

– Tyskland er et mesterskapslag. De er en av favorittene, sier Lahm.

Tyskland er i gruppe F sammen med Mexico, Sverige og Sør-Korea, og spiller sin første kamp i mesterskapet mot Mexico 17. juni i Moskva.