Vikersund arrangerer skiflygings-VM i 2022

Vikersund skal om fire år være vertskap for skiflygings-VM. Bildet er fra da tettstedet sist hadde VM i 2012. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Vikersund skal om fire år være vertskap for skiflygings-VM. Bildet er fra da tettstedet sist hadde VM i 2012. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2022 skal Vikersund for femte gang stå som arrangør av VM i skiflyging. Det ble klart under FIS-kongressen i Hellas torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ingen overraskende tildeling. De fem stedene med skiflygingsbakker (Vikersund, Oberstdorf, Planica, Kulm og Harrachov) har stort sett fordelt mesterskapene broderlig mellom seg de siste årene. Det lå dermed i kortene at Norge kom til å få verdensmesterskapet i 2022.

Tidligere i år gikk skiflygings-VM i tyske Oberstdorf, mens slovenske Planica står for tur i 2020. Kulm (Østerrike) og Harrachov (Tsjekkia) var VM-vert i henholdsvis 2016 og 2014.

– Det blir fantastisk å ønske hele hoppverdenen velkommen til VM i verdens største hoppbakke i 2022. Engasjementet i Vikersund er imponerende, og et VM betyr ekstra motivasjon for alle frivillige som legger ned en helt avgjørende innsats for at dette skal bli vellykket, sier skipresident Erik Røste.

– Dette setter Modum på kartet nok en gang. Vi fortsetter å bygge stolthet for bygda vår, sier Modums varaordfører Ole Martin Kristiansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vikersund arrangerte VM i skiflyging for første gang i 1977. Deretter hadde de mesterskapet også i 1990, 2000 og 2012. Torsdagens tildeling innebærer at det blir prøve-VM i Vikersund i 2021.

– Dette viser at Det internasjonale skiforbundet og Norges Skiforbund ser på oss som en seriøs og dyktig arrangør, mener leder av Vikersunds søkerkomité, Håvard Orsteen.

Alle de siste verdensrekordene i hopp er satt i Vikersundbakken. Stefan Kraft fra Østerrike troner øverst på lista med 253,5 meter. Det greide han under Raw Air-finalen 18. mars i fjor.

Daniel-André Tande er regjerende verdensmester i skiflyging.