Lettet Hestad etter Molde-opptur: – Dette betyr mye

Ruben Gabrielsen (nr. 2 f.v.) og resten av Molde-laget hadde grunn til å juble onsdag.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Ruben Gabrielsen (nr. 2 f.v.) og resten av Molde-laget hadde grunn til å juble onsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Molde hadde gått fire seriekamper uten seier før møtet med Strømsgodset, men snudde trenden med 2-0. Ruben Gabrielsen og Eirik Hestad scoret målene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er selvfølgelig ingen bedre følelse enn å vinne, spesielt etter den perioden vi har vært inne i. Dette betyr mye. Stemningen kunne vært bedre før 17.-maitoget i morgen, men nå fikk vi med oss tre poeng i dag. Vi får håpe fansen husker det best, sier målscorer Hestad til NTB.

Molde kom til 16.-mai-kampen mot drammenserne med flere tøffe resultater bak seg. Solskjær og co. hadde ikke vunnet siden 6-1-kampen mot Træff i cupen 18. april. 0-0 mot Vålerenga (b), 0-1 mot Odd (h), 0-1 mot Brattvåg (cupen), 2-2 mot Sarpsborg (b) og 1-2 mot Bodø/Glimt (h) var fasit før kampstart, men onsdag kunne MFK-fansen endelig juble.

– Fantastisk. Det var en fortjent seier. Etter en dårlig hjemmekamp sist spilte vi en veldig god fotballkamp i dag, sa Molde-kaptein Gabrielsen til NTB.

Molde og trener Ole Gunnar Solskjær har vært under økende press, men laget kan nå håpe på at trenden er snudd. MFK har ni poeng opp til Brann på tabelltoppen. Avstanden til Rosenborg på annenplass er fire poeng.

Skuffet Skullerud

Strømsgodset og Tor Ole Skullerud er inne i en tung rekke. Godsets forrige trepoenger kom mot Odd (3-0) 15. april. Godset ligger på 12.-plass med sine ni poeng, kun to poeng over Stabæk på kvalifiseringsplass.

– Vi sliter litt nå. I dag var vi ikke bra nok. Da taper vi egentlig fortjent, sier Godset-keeper Espen Bugge Pettersen til NTB.

Onsdagens match var jevnspilt før pause. Første omgangs største sjanse kom da Erling Braut Håland kom alene mot Pettersen i gjestenes bur i det 22. minutt, men Molde-spissen avsluttet svakt utenfor fra god posisjon.

Kort tid i forveien hadde Molde-back Kristoffer Haugen tatt telling. Den tidligere Viking-spilleren måtte ut med skade.

Hestad sentral

Håland fikk nesten servert en stor scoringsmulighet minuttet før pause. Godset-spiller Eirik Ulland Andersen spilte et farlig tilbakespill mot keeper Pettersen, men sisteskansen kastet seg fram og fikk klarert like foran Moldes unge spiss.

Bortelaget fra Drammen hadde mindre å by på før pause. Bassel Jradi vartet opp med et fint skudd fra distanse tidlig i kampen, men Andreas Linde i Molde-buret hadde god kontroll.

Molde skapte en stor mulighet ti minutter etter hvilen. Petter Strand la inn fra venstre, men Mattias Moströms harde avslutning ble reddet av Pettersen.

Minuttet etter fikk hjemmelaget hull på byllen. Eirik Hestad spilte ballen gjennom til Gabrielsen. Molde-kapteinen svarte med å sette inn 1-0 på kontrollert vis.

Og hjemmelaget ga seg ikke med det. Elleve minutter før full tid sørget Hestad for å fastsette resultatet til 2-0. Fredrik Brustads skudd ble reddet av Pettersen, men på returen var midtbanemannen Hestad sikker.

Godset prøvde å mobilisere til en sluttspurt, men uten å lykkes. Dermed kunne MFK juble.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden