Tidligere rennstart for femmila i Kollen, vil unngå fest og bråk

Neste år håper arrangøren på mindre festing under femmila i Holmenkollen.
Neste år håper arrangøren på mindre festing under femmila i Holmenkollen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Neste år må publikum stå opp tidlig for å få med seg den legendariske langrennsfemmila i Kollen. Håpet er at årets fylleslag ikke gjentas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag 9. mars 2019 er det på nytt klart for langrennssirkusets store høydepunkt, nemlig 50 kilometer i Holmenkollen.

I kjølvannet av årets hendelser i etterkant av femmila, har både arrangør Holmenkollen Skifestival og Norges Skiforbund jobbet for å endre starttidspunktet for rennet. Målet er å unngå uvettig alkoholforbruk.

– Vi pekte ut tre hovedområder for neste års gjennomføring allerede samme helg som femmila ble avviklet. Ett av dem var rennprogram, og der har vi fått en endring, forteller daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy i en pressemelding.

Sæterøy forteller at starten flyttes fram fire og en halv time. Det ble bestemt under FIS-kongressen i Costa Navarino.

– Det handler om å ivareta folkefesten best mulig, og det er viktig for oss å starte spesielt femmila tidligere på dagen. Vi ønsker at flest mulig skal være til stede i Holmenkollen, men vi må klare å finne en god balanse, sier skipresident Erik Røste.

Arrangøren jobber med en rekke tiltak knyttet til folkemengdene som oppholder seg i gratisområdene i marka. Tiltakene dreier seg om sikkerhet, ressurser, transport og logistikk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært