Meny

Ekspert om ny landslagstrener:

– Hans forhold til Northug er en fordel for Skiforbundet

Petter Skinstad mener at Eirik Myhr Nossums rolle som landslagssjef er positivt for Skiforbundets dialog med Petter Northug.

– Kjennskapen til og en god dialog med Northug mener jeg er en fordel for både Nossum og Norges Skiforbund, sier han til ABC Nyheter.

Petter Skinstad er TV 2s langrennsekspert, og sønn av tidligere langrennssjef Åge Skinstad. Han er selv også aktiv skiløper.

Tirsdag ble Eirik Myhr Nossum presentert som ny landslagstrener for allroundlandslaget i langrenn for menn.

Den nye landslagstreneren var i en årrekke trener i Lyn ski, og han har også vært både altmuligmann og personlig trener for Petter Northug i de to første sesongene da Northug sto utenfor landslaget.

– Han (Northug) er fryktelig motivert. Han er godt i gang på laget til Arild (Monsen) med den jobben som skal gjøres, og det synes jeg er fryktelig gledelig. Men jeg synes ikke det er vanskelig å være med ta ut eller ikke ta ut, sa Nossum på tirsdagens pressekonferanse på spørsmål om det ville bli utfordrende å håndtere en uttaksprosess med Northug.

– Nossum er en mykere type enn Hetland

Kommende sesong går Petter Northug på det norske sprintlandslaget. Nossum tror ikke at det blir noe problem at han er barndomskompis med Northug.

– Jeg synes at det var vanskeligere før. Akkurat nå synes jeg på ingen måte at det er vanskelig.

Petter Skinstad mener ansettelsen av Eirik Myhr Nossum er helt riktig av Norges Skiforbund. Foto: Olof Andersson / TV 2

Petter Skinstad mener ansettelsen av Nossum er fornuftig av Norges Skiforbund.

– Han er godt likt av utøverne og har vært i systemet noen år, noe som sikrer kontinuitet i jobben videre. Han har også erfaring som utøver selv, og har gått gradene som trener gjennom utdanning, trener i klubb og assistenttrener i Skiforbundet, påpeker han.

– Hva er forskjellene mellom tidligere landslagstrener Tor-Arne Hetland og Nossum?

– Forskjellene mellom Hetland og Nossum handler først og fremst om personlige egenskaper. De er begge faglig sterke og gode langrennshoder. Mens Hetland er en knalltøff leder som ifølge rapportene har havnet på kant med utøverne, er Nossum en mykere type som i større grad forventes å gå i dialog med utøverne, forteller TV 2-eksperten.

– Må ta de vanskelige valgene

Nossum har vært assistent under Tor Arne Hetland i de to siste sesongene. Hetlands kontrakt løp egentlig ut neste sesong, men sterk intern misnøye gjorde at Hetland ikke fikk fullføre denne.

Nossum er 32 år gammel, og er dermed yngre enn landslagsløper Martin Johnsrud Sundby. Skinstad tror ikke Nossums lave alder kan bli et problem.

Landslagssjef Vidar Løfshus (tv) presenterte Eirik Myhr Nossum som ny landslagstrener for menn allround i langrenn tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg ser ingen problemer med at Nossum er såpass ung som han er. Det kan like gjerne vise seg å være en styrke, sett i lys av hvordan moderne langrenn har utviklet seg de siste 10-15 årene. Samtidig må man huske at Nossum ikke er alene om dette, men at han får med seg en hjelpetrener og at disse begge vil være en del av et større trenerteam, sier han til ABC Nyheter.

Til tross for sine unge alder, har Eirik Myhr Nossum lang fartstid i skimiljøet.

– Nå kommer Eirik inn i en posisjon der han må ta de vanskelige valgene, sa landslagssjef Vidar Løfshus under pressekonferansen.

Eirik Myhr Nossum er utdannet ved Norges Idrettshøgskole og har en mastergrad i idrettsfysiologi.

Det skal nå utlyses to stillinger som assistenter til Nossum.

Aktuelt: Ole Morten Iversen blir ny landslagssjef

Populært