Dopingtatte Guerrero mister likevel VM

Mange tilhengere hadde møtt opp i rødt og hvitt, fargene til Peru, da Paolo Guerrero forklarte seg for idrettens voldgiftsrett (CAS) i Sveits 3. mai. Foto: Jean-Christophe Bott / EPA / NTB scanpix
Mange tilhengere hadde møtt opp i rødt og hvitt, fargene til Peru, da Paolo Guerrero forklarte seg for idrettens voldgiftsrett (CAS) i Sveits 3. mai. Foto: Jean-Christophe Bott / EPA / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Søndag ble Paolo Guerrero tatt ut i Perus bruttotropp til fotball-VM, men i en ny dom fra idrettens voldgiftsrett (CAS) utestenges han fram til 2019.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed ryker også sommerens mesterskap i Russland for den peruanske landslagskapteinen.

Guerrero, som til daglig spiller i den brasilianske klubben Flamengo, testet positivt på stoffet benzoylecgonin, som blant annet finnes i kokain, etter en VM-kvalifiseringskamp mot Argentina 5. desember i fjor.

Opprinnelig ble spissen utestengt i et år, men FIFA halverte straffen etter at Guerrero, som hevder seg uskyldig, anket saken. Dermed så det lenge pent ut for Guerreros deltakelse i VM, og søndag var han også blant de 25 navnene i Perus foreløpige tropp.

Verdens antidopingbyrå (WADA) anket imidlertid FIFAs avgjørelse til CAS, som nå har kommet til at den tidligere Bayern München-spilleren skal utestenges i 14 måneder. Med seks måneder unnagjort, gjenstår åtte måneder av straffen.

CAS bemerker at de ikke mener Guerrero inntok det forbudte stoffet for å fremme sine prestasjoner på fotballbanen.

– Likevel mener dommerne at spilleren har skylden for at han fikk i seg stoffet, og at han kunne forhindret regelbruddet, skriver CAS i en uttalelse.

Peru skal møte Australia, Danmark og Frankrike i sine kamper i gruppespillet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært