Fulham må vinne

<p>Fulham's Aleksandar Mitrovic i kamp mot Derby County's Curtis Davies og Richard Keogh under bortekampen mot Derby fredag kveld. Foto: Action Images/Reuters/Matthew Childs (Scanpix)</p>
Fulham's Aleksandar Mitrovic i kamp mot Derby County's Curtis Davies og Richard Keogh under bortekampen mot Derby fredag kveld. Foto: Action Images/Reuters/Matthew Childs (Scanpix)

Fulham røk 0-1 borte mot Derby i første playoffkamp fredag. I kveld er det kun seier som gjelder for å holde liv i Premier League-drømmen

Mandagens langoddsprogram byr blant annet på skjebnekamp for Norge i ishockey-VM mot Sør-Korea. I England skal Stefan Johansen og Fulham utfordre Derby i retten om opprykksfinale til Premier League og i Sverige er det tre kamper fra Allsvenskan. I Danmark er Brøndby på gulljakt i Superligaen og natt til tirsdag møtes Winnipeg Jets og Vegas Golden Knights i andre kamp i Stanley Cup-semifinalen.

Fulham - Derby pause/fulltid dobbel H/H - 2,35 (spillestopp kl 20.40)

Fulham hadde muligheten til direkte opprykk helt til den siste serieomgangen søndag. Etter formidable 18-5-0 på de 23 siste seriekampene, ble det første tapet i serien siden 0-1 tapet for Sunderland 16. desember, da det ble 1-3 tap borte mot Birmingham. Hadde Fulham vunnet den avsluttende kampen, hadde det blitt direkte opprykk all den tid Cardiff sin hjemmekamp mot Reading endte 0-0. Fulham har et helt skade- og karantenefritt mannskap til disposisjon. Totalt 13-8-2 på hjemmebane i selve serien.

Derby har gjennom hele sesongen variert en god del i sine prestasjoner, noe 4-2-4 på de ti siste seriekampene dokumenterer godt. Endte på 6. plass med totalt 75 poeng og endte med klart godkjente 12-5-6 hjemme på Pride Park Stadium. Marcus Olsson måtte av banen med kneproblemer i den siste seriekampen mot Barnsley søndag og er usikker til kveldens kamp. Ellers har ikke Derby-manager Gary Rowett noen mannskapsbekymringer. 8-10-5 på bortebane i serien totalt.

Første kamp i playoff endte altså med 1-0 seier til Derby fredag kveld. I den kampen var likevel Fulham best. 74-26 i ballinnehav i favør Fulham og 8-2 i cornere. Fulham tar garantert grep i kveldens kamp fra start. 1,57 på ren hjemmeseier er dog kjip odds. Vi hever risikoen litt og spiller en såkalt pause/fulltid dobbel, der vi tror at Fulham både leder til pause og vinner etter ordinær tid. 2,35 er oddsen på det objektet.

Tekstforfatter: Kurt Leirvaag

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.