Norges håp om kvartfinale forsvant med tapet for Danmark

Norges kaptein Jons Holøs og Henrik Haukeland var sjanseløse på å slå Danmark i deres VM på hjemmebane fredag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Norges kaptein Jons Holøs og Henrik Haukeland var sjanseløse på å slå Danmark i deres VM på hjemmebane fredag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge kom til ishockey-VM med håp om kvartfinalespill. Etter 0-3-tapet for Danmark fredag må Petter Thoresens menn i stedet kjempe om å overleve blant de beste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har nå tapt tre kamper på rad med sammenlagt 0-15.

Nå går Norge inn den avsluttende fasen av ishockey-VM hvor man bør ta poeng mot USA og slå Sør-Korea i den siste kampen tirsdag for å unngå nedrykk. Poeng mot et amerikansk lag med mange NHL-profiler er nok for mye å håpe på, mens det sørkoreanske OL-laget med en del canadiske navn i oppstillingen bør være en mer overkommelig motstander.

Nordmennene gikk tøft ut, og danskene virket litt slappe fra start. De ble i hvert fall tvunget tilbake i egen sone.

Scoret i overtall

Kampen jevnet seg ut utover i 1. periode. Danskene har vist et solid overtallsspill med en uttelling på nærmere 30 prosent, og med under ett minutt igjen av åpningsperioden fikk Nicklas Jensen god tid til å sikte fra god posisjon med en nordmann i utvisningsboksen.

Det norske overtallsspillet var dessverre ikke av samme merke. Danskene og Jensen økte til 2-0 i midtperioden, nok en gang i overtall.

Det skulle komme mer, for også 3-0 ved Frederik Storm kom i et dansk power play.

Klasseforskjell

Denne gangen var det virkelig klasseforskjell på Norge og Danmark i VM-sammenheng. Danskene har fem spillere fra NHL, fem fra KHL, mens Norge har ingen. Danskene har en av NHLs beste målvakter i Toronto Maple Leafs Fredrik Andersen. Henrik Haukeland var ikke dårlig, for han stoppet 22 av 25 skudd.

Norge scoret sju mål på de to første kampene i VM, men har gått målløs av isen mot Finland (0-7), Canada (0-5) og nå Danmark.

Nå kan det gå mot danskenes tredje VM-kvartfinale. De har den saken i egne hender ettersom de har igjen Sør-Korea og Latvia.

Norge har møtt Danmark sju ganger i moderne tid (siden Norge rykket opp til eliten i 2005) og vunnet fem ganger. Danskene har derimot vunnet de tre siste VM-møtene.

Slik har det gått de siste VM-møtene:

2006: 6-3

2009: 5-3 (OL-kval.) og 5-4

2012: 6-2

2013: 3-2

2014: 4-3

2015: 1-4

2016: 0-3

2018: 0-3.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært