Vålerengas Fridjónsson i Islands VM-tropp

Vålerenga-spiller Samúel Kári Fridjónsson er uttatt i Islands VM-tropp. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Vålerenga-spiller Samúel Kári Fridjónsson er uttatt i Islands VM-tropp. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga-spiller Samúel Kári Fridjónsson er med i Islands 23-mannstropp til VM-sluttspillet i Russland, som ble offentliggjort fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste VM-tropper som offentliggjøres allerede nå er bruttotropper som må barberes før den endelige fristen, men Islands landslagssjef Heimir Hallgrímsson valgte å nøye seg med 23 navn.

Everton-spiller Gylfi Sigurdsson, som er ute med kneskade, kom med i troppen. Kolbein Sigthorsson, som også er på vei tilbake etter skade, gjorde det ikke. Island er i sitt første VM-sluttspill noensinne.

Det skjer etter at laget gjorde suksess i EM 2016 under Lars Lagerbäck, som nå er Norges landslagssjef. Lagerbäck og Hallgrimsson førte sammen lagt til kvartfinale i Frankrike før det ble tap mot vertsnasjonen.

Hallgrimsson har nominert 12 reserver som kan rykke inn ved skader. Fram til 4. juni kan det gjøres endringer i troppen. Det er datoen da FIFA krever å få de endelige troppene innrapportert. To dager tidligere spiller Island oppkjøringskamp hjemme i Reykjavik mot Lagerbäcks Norge.

Island er i gruppe med Argentina, Kroatia og Nigeria i VM-sluttspillet.

Slik er troppen:

Målvakter: Hannes Thor Halldorsson (Randers), Runar Alex Runarsson (Nordsjælland), Frederik Schram (Roskilde).

Backer: Kári Árnason (Aberdeen), Ari Freyr Skulason (Lokeren), Ragnar Sigurdsson (Rostov), Hördur Björgvin Magnússon (Bristol City), Birkir Már Sævarsson (Valur), Sverrir Ingason (Rostov), Hólmar Örn Eyjólfsson (Levski Sofia).

Midtbanespillere: Jóhann Berg Gudmundsson (Burnley), Birkir Bjarnason (Aston Villa), Arnor Ingvi Traustason (Malmö), Emil Hallfredsson (Udinese), Gylfi Sigurdsson (Everton), Olafur Ingi Skulason (Karabükspor), Rúrik Gíslason (Sandhausen), Samúel Kári Fridjónsson (Vålerenga), Aron Einar Gunnarsson (Cardiff).

Spisser: Alfred Finnbogason (Augsburg), Jón Dadi Bödvarsson (Reading), Björn Bergmann Sigurdarson (Rostov), Albert Gudmundsson (PSV Eindhoven).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden