Valgkomiteen vil bytte ut de fleste i Røstes skistyre

<p>Erik Røste får tillit, men valgkomiteen vil bytte ut de fleste i hans styre.</p>
Erik Røste får tillit, men valgkomiteen vil bytte ut de fleste i hans styre. Foto: NTB scanpix

Skipresident Erik Røste får ny tillit av valgkomiteen i Norges Skiforbund, men i innstillingen til nytt styre foreslås de fleste byttet ut, skriver Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bortsett fra visepresident Eva Tine Riis-Johannessen og Tove Moe Dyrhaug foreslås alle de øvrige styremedlemmene byttet ut. Paralympics-stjernen Birgit Skarstein er en av dem som innstilles til styreplass.

I innstillingen er både økonomisk og juridisk kompetanse søkt styrket gjennom henholdsvis revisor Sveinung Karlsen og jurist Erik Bruun, og yngre kvinner som alpinleder Andrea Bell Pedersen og nevnte Skarstein innstilles også til styreplasser.

Rosenborg-sjef Tove Moe Dyrhaug er eneste vanlige styremedlem som får ny tillit av valgkomiteen.

Birgit Skarstein foreslås av valgkomiteen som nytt styremedlem i Norges Skiforbund. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Birgit Skarstein foreslås av valgkomiteen som nytt styremedlem i Norges Skiforbund. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Økt kompetanse

– Vi har lagt vekt på å forsterke styrets økonomiske, strategiske og juridiske kompetanse i vår sammensetning. Dette er det aller viktigste, sier valgkomiteens leder Sverre K. Seeberg til skiforbundets nettsted.

– Ellers har vi vært opptatt av å få med yngre kandidater, og føler vi har lyktes med dette. Birgit Skarstein er for eksempel en spennende kandidat som blant annet kan bidra med kompetanse knyttet til integrering.

Skarstein gleder seg til å ta plass i styret dersom hun blir valgt.

– Skisporten spiller en viktig rolle i samfunnet og er en helt sentral arena for så mye glede og fellesskap. Det er spennende å kunne jobbe på overordnet nivå, samtidig som jeg tror på verdien av å ha et utøverperspektiv som en del av skistyret, sier hun.

Edgar Fossheim blir også ny i styret dersom tinget i Stavanger 2. og 3. juni følger valgkomiteens innstilling. Han foreslås som ny leder av kombinertkomiteen og får dermed styreplass.

Innstillingen

Dette er innstillingen:

President: Erik Røste (gjenvalg).

Visepresident: Eva Tine Riis-Johannessen (gjenvalg).

Vanlige styremedlemmer: Tove Moe Dyrhaug (gjenvalg), Sveinung Karlsen (ny), Andrea Bell Pedersen (ny), Erik Bruun (ny), Birgit Skarstein (ny).

1. varamedlem: Pål Angell Bergh (ny).

I tillegg sitter de valgte lederne i hver av de seks ulike skigrenene i hovedstyret.

Alpint: Ola Evjen (gjenvalg). Kombinert: Edgar Fossheim (ny). Hopp: Bent-Lill Romøren (gjenvalg). Langrenn: Torbjørn Skogstad (gjenvalg). Fristil: Håkon Wibstad (gjenvalg). Telemark: Ettersendes.

Ansattes representant velges av de ansatte.

Personvernpolicy