Ruud semifinaleklar: – Han kan gå hele veien

Casper Ruud er klar for semifinale i ATP Challenger-turneringen i Portugal. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Casper Ruud er klar for semifinale i ATP Challenger-turneringen i Portugal. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud er klar for semifinalen i Challenger-turneringen i tennis i portugisiske Braga. 19-åringen slo Yannick Hanfmann 6-2, 6-2 i kvartfinalen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unggutten fra Snarøya har virkelig funnet formen den siste tiden.

Fredag spilte han meget godt og sikret semifinaleplass etter seier i to strake sett mot sin tyske motstander.

Lørdag venter semifinale i Portugal mot 2.-seedede Alex de Minaur. Han beseiret det 17-årige stortalentet Felix Auger Aliassime 3-6, 6-1, 6-2.

Den 19-årige australieren er siste hinder før Ruud kan eventuelt belage seg på en ny finale. Han var også i finalen i Challenger-turneringen i Italia nylig. Der ble det tap mot hjemmehåpet Gianluigi Quinzi.

– Han kan gå hele veien om han fortsetter å spille bra. Det kommer an på motstander og dagsform, men om han spiller som i dag er det ingenting som tilsier at han ikke kan vinne to kamper til, sier pappa og trener Christian Ruud til NTB.

Etter finalen i Italia, kom Ruud seg til 2. runde i en ATP-turnering i München. Der sa det stopp mot Roberto Bautista-Agut, ranket som nummer 14 i verden.

Ruud kan med den siste tidens spill klatre ytterligere på rankinglisten. 19-åringen klatret 19 plasser til 174.-plass på den ferskeste rankingen etter tapet i 2. runde i München.

– Det er bare å nyte spillet når man har det inne, sier Christian Ruud.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden