Håndgemeng da Manchester United sikret 2.-plassen

Manchester Uniteds Paul Pogba og West Hams Mark Noble omfavner hverandre etter den målløse kampen i London torsdag. Mindre gemyttlig var det da de var i strupen på hverandre noen minutter før slutt. Foto: Alastair Grant, AP / NTB scanpix
Manchester Uniteds Paul Pogba og West Hams Mark Noble omfavner hverandre etter den målløse kampen i London torsdag. Mindre gemyttlig var det da de var i strupen på hverandre noen minutter før slutt. Foto: Alastair Grant, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gemyttene kom i kok mellom Mark Noble og Paul Pogba mot slutten da Manchester United sikret 2.-plassen i Premier League med 0-0 borte mot West Ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noble ble illsint da Pogba taklet ham på svært ufint vis mot slutten, og måten han gikk i strupen på United-spilleren burde nok gitt ham direkte rødt kort. Pogba var også heldig som fikk bli på banen.

Begge slapp med gult kort, som var de eneste kortene dommeren delte ut. Etter kampslutt omfavnet Noble og Pogba hverandre.

Det var ikke fotball for feinschmeckere da José Mourinhos United-lag tok det ene poenget som skulle til for å sikre sølvplassen bak byrival City.

Mest oppløftende var det da United-fansen sang "vi elsker alle Alex Ferguson" til støtte for klubbens tidligere manager som i helgen ble rammet av hjerneblødning. Onsdag bekreftet klubben at han ikke lenger er på intensivavdelingen.

– Vi er nest beste lag i Premier League, en fantastisk god serie med mange gode lag. Jeg er ikke helt fornøyd med 2.-plass, for det er ikke min natur, men helt siden vi innså at det ville bli umulig å bli nummer en har dette vært målet vårt. I dag greide vi det, sa Mourinho etter kampen.

Stor sjanse

West Ham hadde allerede berget plassen, mens United hadde sikret en plassering som gir mesterligaspill også neste sesong. Kampen bar preg av at det ikke sto så veldig mye på spill.

United hadde ballen mest og dobbelt så mange avslutninger som hjemmelaget, men fant ingen vei forbi keeper Adrian.

Nærmest var Luke Shaw midtveis i første omgang. Han fyrte løs fra spiss vinkel på returen etter en avslutning av Alexis Sánchez, men Adrian satte ut foten og endret retning på ballen så den spratt i stolpen og ut.

Målløst

Jesse Lingard hadde også en god sjanse i første omgang, og Pogba den beste i annen omgang, men United gikk målløs av banen for tredje gang på sine fem siste seriekamper.

United har en FA-cupfinale å se fram til om en drøy uke, og Mourinho gjorde åtte endringer i laget som tapte for Brighton sist helg. Marcus Rashford og Anthony Martial måtte begge sette seg på benken selv om Romelu Lukaku er ute med skade.

West Ham hadde de første mulighetene. Marko Arnautovic viste seg fram flere ganger både før og etter pause, men heller ikke West Ham-fansen skulle få mål å juble for torsdag.

Moyes fornøyd

West Ham-manager David Moyes sa at han skal snakke om sin framtid neste uke. Han mener det er en stor bedrift å ha ført klubben til ny kontrakt.

– Det har vært en vanskelig jobb, men det ble godt utført, sa han.

– Vi måtte få skikk på spillerne etter at vi kom hit, og det har vi gjort. Dette er en stor klubb, og tilhengerne har forventninger, så prestasjonene over hele sesongen må bli bedre. Selvsagt er vi fornøyd med ett poeng mot Manchester United. Spillernes innstilling var utmerket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden