G17: Norge til kvartfinalen i EM

Leo Cornic scoret én gang da Norge G17 slo Slovenia 2-0 i EM torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Leo Cornic scoret én gang da Norge G17 slo Slovenia 2-0 i EM torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norges G17-landslag i fotball er klar for kvartfinalen i EM etter å ha slått Slovenia 2-0 i den avgjørende gruppespillskampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske laget vant sin gruppe. Motstander i søndagens kvartfinale blir vertslandet England, som mistet gruppeseieren med 0-1-tap mot Sveits torsdag kveld.

Mot Slovenia ga Leo Cornic Norge ledelsen etter 32 minutter, før Oscar Aga la på til 2-0 kun seks minutter senere.

Da hadde Gunnar Halles mannskap spilt med én mann mer i over ti minutter etter at Slovenias kaptein Tamar Svetlin fikk sitt annet gule kort allerede etter 20 minutter.

Favoritten ute

Norge ville klart seg også med uavgjort, men seier gjør at G17-laget også vant gruppa etter at Sverige slo Portugal 1-0. Svenskene slår dermed følge med Norge til kvartfinalen, mens forhåndsfavoritten Portugal er utslått.

– Vi visste vi ville klart oss med uavgjort, og det var litt i bakhodet. Det var tett og jevnt, og Slovenia har noen gode enkeltspillere. Så fikk de en utvisning etter 20 minutter, og det påvirket kampen videre. Etter at vi fikk 1-0 og 2-0 var kampen egentlig avgjort, sier Halle til NTB.

Seks timer etter kampen ble det klart at neste oppgave heter England.

Tøff motstander

– I utgangspunktet ville jeg sagt at England er det hvasseste laget, men vi får ta det vi får. Vi har kommet oss dit vi hadde målsetting om, så får vi ta én kamp av gangen, sa Halle før neste motstander var klar.

England lå an til gruppeseier etter å ha slått Israel og Italia i sine to første kamper, men tapet mot sveitserne gjorde at det ble 2.-plass.

Italia vant gruppa foran England og Sveits på målforskjell i innbyrdes oppgjør mellom de tre lagene, som alle slo Israel. Italienernes tomålsseier mot Sveits i første kamp gjorde utslaget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden