Desperat fotballklubb lokker med millionbonus for seier

Kinesiske Guizhou Hengfeng åpner nå lommeboka på vidt gap i håp om at klubbens demoraliserte spillere skal kjempe i land en sårt etterlengtet seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guizhou Hengfeng er i øyeblikket tabelljumbo i den kinesiske toppserien. Det har fått ledelsen til å ta i bruk et noe uvanlig belønningssystem i håp om å få fart på poengfangsten.

Tirsdag bød klubbens øverste leder Wen Wei både spillere og støtteapparat på en overdådig middag. Den seansen kom i stand to dager etter at det hardtsatsende laget hadde røket 1-5 for Tianjin Teda. Tapet var det åttende på ni kamper så langt denne sesongen.

Underveis i middagen skal klubbsjefen ha forespeilet spillerne en felles bonus på svimlende 10 millioner yuan, tilsvarende rundt 12 millioner norske kroner, i kontanter for å vinne hver av de to neste kampene.

I kontanter

Informasjonen om den solide gulroten har fremkommet i lokale medier, som videre skriver at ledelsen Guizhou Hengfeng er desperate etter en seier.

Spillerne skal også ha fått forvisninger om at bonuspengene vil være å finne i garderoben etter kampslutt, opplyser klubbsjef Wei til avisen Guizhou Metropolitan Daily.

To strake seirer vil dermed koste klubbledelsen i alt rundt 25 millioner kroner i bonusutbetalinger.

Også et eventuelt uavgjortresultat vil utløse en bonus på to millioner yuan, tilsvarende rundt 2,5 millioner kroner. Riset bak speilet er at dersom tapsrekken fortsetter, vil spillerne samlet sett bli bøtelagt med én million yuan.

Både spillere og støtteapparat skal ha takket ja til bonusordningen på tirsdagens middag.

Tøffe kamper

Neste kamp er mot ligaleder Xhanghai SIPG og ser i utgangspunktet ut til å bli en vanskelig affære å vinne. Deretter venter en bortekamp mot et annet bunnlag, Dalian Yifang.

Klubbsjef Wen, som har slått seg stort opp på det kinesiske eiendomsmarkedet sier at bonusordningen er et forsøk på å "sveise laget sammen".

Kinesiske fotballklubber har de siste årene fått mye oppmerksomhet for galopperende pengebruk. En rekke internasjonale stjerner er hentet til den nyrike ligaen for astronomiske summer.

Chelsea-spiller Oscar og den argentinske stjernen Carlos Tevez er to av spillerne som ble hentet til Kina da pengegaloppen startet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært