Danskenes sjokkseier over Finland gjør det vanskeligere for Norge

Niklas Hardt ble matchvinner da Danmark slo Finland 3-2 i ishockey-VM onsdag.
Niklas Hardt ble matchvinner da Danmark slo Finland 3-2 i ishockey-VM onsdag. Foto: Petr David Josek / AP

Danmark slo til i sitt eget ishockey-VM og slo så langt ubeseirede Finland med 3-2 onsdag kveld. Dermed synes Norges vei mot kvartfinale litt vanskeligere.

Finland har herjet med sine motstandere, inkludert Norge, i VM så langt og sto med en målforskjell på 23-2.

Det var Nichlas Hardt som ble matchvinner med 3-2 like før slutt, men danskenes Toronto Maple Leafs-spiller Fredrik Andersen reddet mesterlig flere ganger underveis. Laget hadde også fått inn Mikkel Bødker etter at San Jose Sharks ble slått ut av NHL-sluttspillet.

Det var en annen NHL-spiller, veteranen Frans Nielsen, som sendte et fullsatt Boxen i Herning til himmels kvelden før Kristi himmelfartsdag med å gjøre 1-0 i midtperioden.

Finnene utlignet ved Sebastian Aho kort etter, men en annen dansk NHL-spiller i Oliver Bjørkestrand satte 2-1 foran den tredje perioden.

Finnene presset på for utligning og lagets kaptein Mikael Granlund ordnet det med 4.10 igjen av kampen. Det synes å gå mot forlengning, men Niklas Hardts ble matchvinner med 1.59 minutter igjen av kampen da han ble spilt fri av Bødker.

Med seieren gikk Danmark opp i 5 poeng, mens Norge som møter Canada torsdag har 3 poeng og bare har Sør-Korea (0) bak seg.

Danmark møter Norge fredag. Da er det kun norsk seier som gjelder over danskene som kommer til kamp med ett døgn mer hvile enn nordmennene.

Norge må også slå Sør-Korea i sin siste kamp tirsdag. Danmark har igjen, foruten Norge, Sør-Korea og Latvia. Selv om danskene taper for Norge, men vinner sine to siste kamper er de trolig forbi Norge til slutt i kampen om en kvartfinaleplass. Norge har også igjen et sterkt USA søndag.