Brækhus jubler over TV-tall: – Fått tilbud om å bokse over hele verden

Cecilia Brækhus kunne juble for både seier og høye TV-tall etter hennes HBO-sendte kamp mot Kali Reis søndag morgen.
Cecilia Brækhus kunne juble for både seier og høye TV-tall etter hennes HBO-sendte kamp mot Kali Reis søndag morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Over én million HBO-seere på det meste så Cecilia Brækhus' kamp mot Kali Reis i Los Angeles lørdag kveld. Det har åpnet enda flere dører for «The First Lady».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-tallene ble en stor suksess for Team Brækhus, og bergenserens kamp var mer populær enn noen annen mannlig boksekamp på HBO i 2018 hvis man ser bort fra Gennady Golovkins knockoutseier mot Vanes Martirosyan senere samme kveld.

I gjennomsnitt så 904.000 seere Brækhus' poengseier mot hjemmehåpet Reis, mens hele 1,024 million seere var innom kanalen i løpet av kampen.

Se video: Cecilia Brækhus møtte pressen etter å ha tatt poeng mot Kali Reis søndag.

– Det er helt surrealistisk. Det ble faktisk en spontan feiring her i Los Angeles, forteller en svært glad Brækhus til NTB etter at TV-tallene ble offentliggjort.

Kampen var på mange måter «make or break» for hennes del. Etter en fartsfylt seier, der boksedronningen blant annet måtte ta telling for første gang i proffkarrieren, fikk hun vist seg fram på den aller ypperste boksescenen og skapt seg et navn i Statene.

Kunne vært kroken på døren

TV-tallene er tilsynelatende også attraktivt for andre store boksestevner.

– Hadde det ikke blitt noe bra hadde det vært kroken på døren, for å være helt ærlig. Nå har jeg fått tilbud om å bokse på stevner på store arenaer rundt om i hele verden, men planen er å bli i USA, sier 36-åringen uten å hvilke avsløre hvilke stevner eller land det er snakk om.

– Planen er å komme tilbake til USA over sommeren med mindre jeg får et tilbud jeg ikke kan si nei til.

Kampen mot Reis ble løftet opp til HBOs hovedkanal under to uker før kampdag. Det resulterte i et enormt mediekjør for Brækhus, som ble intervjuet av storkanaler som blant annet CNN i opptakten til kampen.

– Jeg var på opptredener og intervjuer fra morgen til kveld hele uken. Jeg har aldri gjort noe så heftig i hele mitt litt, men innsatsen og grovarbeidet betalte seg til slutt, avslutter hun.

Beste HBO-tall på lenge

Brækhus' kamp lørdag var den siste før Golovkin, verdens beste bokser uansett vektklasse, gikk i ringen og slo Vanes Martirosyan.

1,25 millioner seere så på det meste kasakhstaneren gjøre kort prosess på sin armenske motstander, og tallene er de høyeste på HBO på over to år, opplyser Brækhus' PR-manager Bernie Bahrmasel.

Oppturen for Brækhus stopper imidlertid ikke her.

Fredag ble hun ble den første vinneren av hedersprisen «Christy Martin Award». Det er amerikanske boksejournalister som har bestemt at Brækhus skal vinne prisen, som ble offentliggjort på BWWAs sin hjemmeside fredag. Prisen deles ut til årets kvinnelige «fighter» for 2017.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden