Barcelona to kamper unna målet, Real tapte

Lionel Messi og Barcelona satte inn Barcelonas tredje mål onsdag. Foto: AP Photo/Manu Fernandez / NTB scanpix
Lionel Messi og Barcelona satte inn Barcelonas tredje mål onsdag. Foto: AP Photo/Manu Fernandez / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Villarreal var aldri i nærheten av å påføre Barcelona sesongens første tap. Den katalanske storklubben toger videre mot en ubeseiret sesong i La Liga etter 5-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med onsdagens 5-1-seier gjenstår kun to kamper før Barcelona kan skryte av å ha gått gjennom en hel sesong uten nederlag i den hjemlige ligaen. Det har vært et stort mål for trener Ernesto Valverde etter at ligagullet var sikret.

Onsdag sendte Barcelona-sjefen et noe reservepreget mannskap på banen mot Villarreal. Det så ikke ut til å svekke hjemmelaget nevneverdig.

Oppgjøret på Nou Camp var kun 11 minutter gammelt da Philippe Coutinho satte inn ledermålet. Brasilianeren, som kom til Barcelona fra Liverpool i januar, har så langt ikke gnistret for katalanerne. Onsdag var han i det minste målscorer.

Fem minutter etter 1-0-målet viste en annen brasilianer seg fram. Midtbaneveteranen Paulinho var en ivrig målscorer etter at han ble hentet til Barcelona i fjor sommer, men har den siste tiden slitt mer. Onsdag var tilbake som målscorer.

Høyreback Lucas Digne gjorde forarbeidet til 2-0-scoringen.

Barcelona ga seg imidlertid ikke med det. Lionel Messi er toppscorer i La Liga denne sesongen og pyntet litt på tallene også onsdag. 3-0-scoringen var argentinerens nummer 34 for sesongen.

Nicola Sansones redusering til 1-3 etter pause var ikke egnet til å spolere kvelden for hjemmelaget. I stedet satte sommerkjøpet Ousmane Dembélé inn 4-1 og 5-1 rett før slutt.

Barcelona var dermed tilbake på vinnersporet etter å ha måtte nøyd seg med 2-2 i El Clasico-oppgjøret mot Real Madrid søndag.

Real Madrid røk på sin side 2-3 for Sevilla onsdag. Trener Zinédine Zidane sendte på banen et meget reservepreget mannskap og fikk se at kaptein Sergio Ramos ble sentral med både positivt og negativt fortegn. I løpet av annen omgang scoret han mål i begge ender av banen samt bommet på et straffespark.

Wissam Ben Yedder og Miguel Layún scoret de to øvrige målene for Sevilla, mens Borja Mayoral scoret Reals første mål.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært