Heerenveen vant etter nesten-kollaps i viktig kvalifiseringskamp

Med Morten Thorsby i startoppstillingen tok Heerenveen et lite skritt mot spill i neste sesong europaliga i fotball onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første av to semifinaler i den nederlandske europaligakvalifiseringen mot Utrecht endte 4-3 etter at Heerenveens 3-1-ledelse hjemme ble til 3-3 i siste halvdel av annen omgang. Da hadde i tillegg Utrecht fått én mann utvist.

Yuki Kobayashi, Reza Ghoochannejhad, Daniel Hoeegh og Denzel Dumfries scoret for hjemmelaget og sikret et brukbart utgangspunkt foran returkampen.

Utrecht fikk midtbanespiller Yassine Ayoub utvist seks minutter ut i annen omgang på stillingen 3-1. Han fikk to gule kort i samme situasjon. Da så det lyst ut for hjemmelaget.

Men en redusering av gjestenes Zakaria Labyad samt et selvmål sørget for at det plutselig sto 3-3. Fire minutter før slutt avgjorde så Dumfries kampen for Heerenveen.

Morten Thorsby spilte hele kampen, men kom ikke på scoringslista i skøytebyen.

Martin Ødegaard er fortsatt ute med skade.

Like bra ser det ikke ut for Bjørn Maars Johnsen og lagkameratene i Den Haag. Vitesse ble for sterke med 5-2 onsdag, hvilket gir Den Haag et uhyre vanskelig utgangspunkt foran den avgjørende bortekampen.

Maars Johnsen spilte hele onsdagens kamp uten å tegne seg på scoringslista.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden