Keeper Myhra ble Odds straffehelt

Odd-keeper Viljar Myhra ble cuphelt onsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viljar Myhra holdt tre straffespark ute da Odd tok seg videre til 4. runde i cupen etter straffesparkkonkurranse mot 1.-divisjonslaget Notodden.

Det sto 1-1 etter både ordinær tid og ekstraomganger.

I straffesparkkonkurransen var Odd-keeper Viljar Myhra nærmest utilnærmelig, og det hele ble avgjort da Notoddens Akinbola Akinyemi satte sitt straffespark utenfor.

Hjemmelaget tok ledelsen i ordinær tid da Pipo Ferreira etter allerede to minutter fikk ballen etter godt forarbeid av Kjetil Tøsse. Portugiseren tok med seg ballen framover, før han banket den i hjørnet.

Til tross for store sjanser til begge lag tok det 39 nye minutter før Odd maktet å utligne. Etter 41 minutter slo Markus Kaasa en fantastisk gjennombruddspasning til Stafan Mladenovic som dunket ballen opp i nettaket til 1-1.

Odd fikk en gigantsjanse til å ta ledelsen i ekstraomgangene, men Notodden holdt unna helt til straffesparkkonkurransen.

Der ble Myhra den store helten for Odd. Keeperen reddet først forsøket til tidligere Odd-spiller Erik Midtgarden, før Jonathan Asp maktet å overliste keeperen.

Både Torgeir Børven, Espen Ruud og Fredrik Nordkvelle satte sine forsøk i mål for Odd, og Myhra ble den store helten etter å ha reddet forsøket til Andreas Hoven.

Notoddens Akinyemi måtte score på sitt forsøk da han fikk sjansen, men plasserte ballen utenfor målet til dagens Odd-spiller.