Brækhus krevde mer polstrede hansker mot Reis

Se video: Cecilia Brækhus møtte pressen etter at hun tok poeng mot Kali Reis søndag.

Cecilia Brækhus truet med å avlyse søndagens boksekamp mot Kali Reis om ikke hennes krav om mer polstring i hanskene ble innfridd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kravet kom den norske boksedronningen med under innveiingen kvelden før kampen mot Kali Reis, skriver Dagbladet.

Brækhus krevde at det skulle brukes såkalte 10 oz-hansker og ikke 8 oz-hansker. 10 oz-hansker er tyngre enn reglementet krever, differansen er 57 gram med polstring.

Ifølge manageren til Reis, Brian Cohen, sa Brækhus at det ikke ville bli noen kamp dersom ikke kravet hennes ble innfridd. Men kravet ble innfridd av både arrangøren og forbundene.

Under kampen, som Brækhus vant på poeng, måtte den norske boksedronningen tåle flere solide treffere fra Reis. Den amerikanske bokseren traff godt et par ganger i de siste rundene, og Brækhus måtte ta stående telling og var for første gang ned i gulvet med hansken.

– Med de reglementerte hanskene ville dette blitt en helt annen kamp. Jeg tror jeg ville ha greid å avslutte kampen. Jeg traff virkelig bra i sjuende og spesielt i åttende runde, sier Reis.

Cecilia Brækhus skriver i en sms til avisen at «WBC tillater ikke 8 oz hansker. De nektet å sanksjonere kampen hvis ikke det ble 10 oz og jeg er helt 100 prosent enig! Dette er for å beskytte bokserne. Sikkerheten vår kommer først.».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden