Sarpsborg rotet vekk seieren mot røde Molde

Mikkel Agger scoret to mål for Sarpsborg mandag, ett av dem på straffespark. Likevel ble det ikke tre poeng til hjemmelaget.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Mikkel Agger scoret to mål for Sarpsborg mandag, ett av dem på straffespark. Likevel ble det ikke tre poeng til hjemmelaget. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mikkel Agger og Sarpsborg ledet to ganger mot et formsvakt Molde, men Ole Gunnar Solskjærs mannskap berget 2-2 på bortebane. MFK måtte avslutte med ti mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde kom til Sarpsborg med flere tøffe resultater i ryggen. Solskjærs mannskap har ikke vunnet siden 6-1-kampen mot Træff i cupen 18. april. Siden har det blitt 0-0 mot Vålerenga (b), 0-1 mot Odd (h), 0-1 mot Brattvåg (cupen, b) og nå 2-2 mot Sarpsborg.

Resultatet gjør at Molde taper ytterligere terreng til serieleder Brann. MFK på fjerdeplass har 14 poeng. Brann topper Eliteserien med sine 22 poeng. Sarpsborg på niendeplass har ti poeng. Sarpingene er også inne i en dårlig stim i serien. Forrige seier kom mot VIF 2. april (3-0).

Mikkel Agger sendte Sarpsborg i føringen to ganger i mandagens oppgjør, men Molde kom tilbake til både 1-1 og 2-2. Erling Braut Håland og Mathias Normann nettet for gjestene. Normann fikk marsjordre knappe 20 minutter før slutt.

Pangstart

Hjemmelaget fikk en drømmestart foran egne fans. Danske Agger sendte Sarpsborg i føringen i kampens første spilleminutt. Det var spissens første scoring i serien for sarpingene.

Men jubelen stilnet kjapt. Etter elleve minutter sto det 1-1. Kristoffer Haugens innlegg fra venstre fant veien til Erling Braut Håland inne i boksen. Molde-spissen satte ballen i mål på akrobatisk vis.

Men Agger var på pletten igjen etter 25 minutters spill, denne gang fra straffemerket. Agger ble felt av Moldes Stian Gregersen i forkant. Molde protesterte stort på straffesparket, men uten å få gehør av dommer Ola Hobber Nilsen. Agger var sikker fra elleve meter.

Men Molde ga ikke opp. Etter en knapp halvtime utlignet Solskjærs mannskap igjen, denne gang på dødball. Mathias Normann stanget inn utligningen til 2-2 på kontrollert vis.

Rødt til Normann

Normann ville ha straffespark da han gikk ned i duell med Sarpsborgs Jon-Helge Tveita. Det var kontakt inne i boksen, men dommer Nilsen vinket spillet videre. Normann var rasende, men til liten nytte.

Samme mann havnet i søkelyset i det 71. spilleminutt. I duell med Sarpsborg-innbytter Rashad Muhammed fikk Molde-spilleren direkte rødt kort. Dommer Nilsen viste Normann ut for en stempling mens Muhammed lå nede. Igjen protesterte bortelaget, men heller ikke denne gang fikk de gjennomslag av pipeblåseren.

Sarpsborg kastet folk framover med elleve mot ti. Den danske spissen Patrick Mortensen fikk en eventyrlig sjanse til å avgjøre like før slutt, men alene mot keeper satte han ballen rett på Molde-keeper Andreas Linde. Mortensen fortvilte stort etter missen.

MFK holdt unna i kaotiske sluttminutter. Det ga poengdeling i Sarpsborg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden