Brækhus' uventede trenerbytte betalte seg da hun slet som mest

Trener Johnathon Banks (til venstre) ble fløyet inn til Cecilia Brækhus' kamp i USA. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Trener Johnathon Banks (til venstre) ble fløyet inn til Cecilia Brækhus' kamp i USA. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Cecilia Brækhus stolte på magefølelsen da hun i 12. time fløy inn trener Johnathon Banks til kampen mot Kali Reis. Det fikk hun betalt for da hun slet mest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederlandske Lucia Rijker hadde hele oppkjøringen til bergenseren, og skulle i utgangspunktet stå i ringhjørnet til 36-åringen i kampen mot Reis.

Like før kampen ombestemte imidlertid Brækhus seg. Hun ville ha Banks, som har stått i ringhjørnet hennes de fem siste kampene, og amerikaneren ankom Los Angeles så sent som på kampdag etter å ha oppholdt seg i Europa mens han jobbet med en annen bokser.

Dagen etter seieren påpekte Brækhus viktigheten av Banks underveis i kampen søndag.

– Han har sittet i hjørnet til Vladimir Klitsjko og på noen av de største stevnene i verden, og han vet nøyaktig hva som skal gjøres og sies. Jeg vet jeg kan stole 100 prosent på at han vet hva som er best for meg. Alt som har skjedd rundt, og med tanke på den veldig krevende oppkjøringen til denne kampen, gjorde at det var veldig viktig for meg å ha ham der, sa hun til NTB.

– Sa alle de riktige tingene

På pressekonferansen sa Brækhus at hun ville ha Banks i hjørnet «dersom det skjedde noe», og i den sjuende runden skjedde det virkelige noe.

Reis fikk inn en klokkeklar høyre som gjorde at «The First Lady» måtte ta telling for første gang i proffkarrieren.

Til NTB fortalte hun at det var nettopp slike øyeblikk hun siktet til på pressekonferansen etter kampen.

– Han sa alle de riktige tingene mellom den 7. og 8.-runden. Det handler om det han sier og måten han sier det på, samt at jeg kan stole på ham 100 prosent. Hvis jeg gjør som han sier, vil jeg komme vinnende ut av kampen og beholde beltene.

Brækhus hentet hjem en fortjent poengseier til tross for problemer i den sjuende og åttende runden. Etter kampen uttalte både hun og Reis at de gjerne tar en omkamp.

Omkamp?

Dagen derpå sto hun fortsatt på at hun er åpen for en ny kamp mot den amerikanske 31-åringen, men da vil Banks i så fall være med hele oppkjøringen.

– Jeg tar gjerne en omkamp, og med seks uker med Johnathon her nede tror jeg kampen blir seende ganske annerledes ut. Kampen ble vunnet uten at det var noen tvil til tross for at det selvfølgelig var veldig visuelt det som skjedde (i 7. runde). Nå må vi se litt hva folk ønsker. Jeg så HBO ble supergiret da Cyborg var der, så vi må se litt hva de ser for seg.

MMA-stjernen ankom StubHub Center en drøy halvtime før Brækhus' kamp. De to har begge uttalt at de vil møte hverandre i bokseringen, og søndag hadde Cyborg på seg en t-skjorte der det sto «Cyborg vs. Braekhus» til stor begeistring blant publikum.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden