ØIF Arendal til sluttspillfinale

ØIF Arendals trener Marinko Kurtovic så sitt lag ta seg til sluttspillfinale med borteseier mot Drammen søndag. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
ØIF Arendals trener Marinko Kurtovic så sitt lag ta seg til sluttspillfinale med borteseier mot Drammen søndag. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

ØIF Arendal slo serietoer Drammen på bortebane for annen gang på en uke og sikret seg rett til å møte Elverum i sluttspillfinalen i håndball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble det ettmålsseier i Drammenshallen, men buskerudlaget slo tilbake med 26-21 i torsdagens returkamp. Dermed måtte en avgjørende kamp til, og søndag slet ØIF Arendal seg til 28-26.

– Dette betyr mye. Vi slo voldsomt tilbake. Vi har fått mye «skit» på sosiale medier som jeg ikke synes vi fortjener, og da var det fantastisk det guttene viste på banen i dag. Drammen er et tøft lag å slå ut, sa trener Marinko Kurtovic til TV 2.

– Veldig deilig. Etter at vi ble filleristet hjemme kom vi tilbake og vant, sa Sondre Paulsen.

August Baskår Pedersen ble toppscorer for vinnerlaget med sju mål, mens Martin Lindell sto fram og scoret seks mål.

– Vi vet hvor god Martin egentlig er. Det tar litt tid å spille seg inn, og det handler også om selvtillit. Vi har sett på trening hva han kan, og da vi trengte ham som mest sto han fram, sa Kurtovic om Lindell, som ble hentet til klubben for å score mål.

Motstander i finalen, som handler om mesterligaplass, er serievinner Elverum. Første kamp i best av tre spilles kommende søndag.

I kvinnenes sluttspill er finaleplassene ennå ikke delt ut, men det heller veldig mot Vipers Kristiansand mot Larvik. Vipers vant onsdag med fem mål borte mot Byåsen i første semifinale, mens Larvik knuste Storhamar 41-32 på bortebane søndag.

Det sto 11-11 etter 20 minutter, men Larvik dro ubønnhørlig fra etter en timeout. Mathilde Rivas-Toft scoret åtte mål for Larvik, Hege Løken og Emilie Christensen sju hver.

Returkampene spilles tirsdag (i Kristiansand) og onsdag (i Larvik).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden