Odd styrte da Start så rødt

Odd jubler for mål av Fredrik Nordkvelle mot Start søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Odd jubler for mål av Fredrik Nordkvelle mot Start søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Odd har fått fart på føttene og sendte Start ytterligere inn i eliteseriekrisen med 3-0-seier søndag. Fredrik Nordkvelle åpnet scoringene i Skien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Odd er oppe i 13 poeng, og søndagens seier var en oppfølger av bortetriumfen over Molde forrige helg. På veien ble det også cupavansement for skiensklubben onsdag med 3-1 i Fredrikstad.

Nordkvelles scoring var pen. Han skjøt fra hjørnet av 16-meteren. Start-keeper Jonas Deumeland var ikke sjanseløs på skuddet, men kunne kanskje gjort det noe bedre i den situasjonen.

Nordkvelle var innblandet i 2-0 også. Deumeland reddet skuddet hans, men ga retur. Den pirket Elba Rashani inn.

Noen minutter før fikk Starts Lars-Jørgen Salvesen direkte rødt kort for en takling mot Martin Broberg. Start reagerte kraftig og mente at forseelsen ikke var verre enn at gult kort ville vært tilstrekkelig.

Les også: Lillestrøm tok alle poengene mot Sandefjord

Avhengt

Tobias Lauritsen scoret sitt første eliteseriemål da han la på til 3-0 etter pause. Rashani sto for forarbeidet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Odd blir neste lag som skal gjøre et forsøk på å stoppe Ranheim. Det skjer i Trondheim søndag. Før den turen venter en cupkamp borte mot Notodden (1. divisjon) onsdag.

For Start ser det blytungt ut. Neste kamp går hjemme mot tabelltopp Brann. Så venter en tur til sterke Sarpsborg uka etter.

Det er ikke utenkelig at Kristiansand-klubben står med fire poeng etter ti serieomganger. Det er i så fall en fasit det lukter nedrykk av.

Les også: Michael berget VIF-poeng mot bortesterkt FKH

Start satset hardt og gikk nye veier før denne sesongen. Trener Mark Dempsey ble hentet fra Molde. Så langt tyder det aller meste på at han må innstille seg på en knallhard kamp for å unngå et nytt nedrykk.

Dempsey ble sendt på tribunen underveis i Odd-kampen.