Brækhus: – Jeg trengte en som kunne få det beste ut av meg

Bokser Cecilia Brækhus fikk slite hardt mot Kali Reis under boksekampen i Los Angeles, USA Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Bokser Cecilia Brækhus fikk slite hardt mot Kali Reis under boksekampen i Los Angeles, USA Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Cecilia Brækhus måtte ta telling for første gang i proffkarrieren, men slo Kali Reis på poeng i en dramatisk kamp i Carson i Los Angeles søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kali Reis fikk Cecilia Brækhus til å ta telling i Los Angeles søndag, men tapte kampen på poeng. Amerikaneren mener hun fort kunne blitt tilkjent seieren.

Brækhus var klart best første halvdel i kampen, men i den sjuende runden kom synet norske boksefans har sett lite av siden Brækhus entret proffsirkuset.

Et hardt høyre krysslag fant veien gjennom guarden til Brækhus, og medførte at hun sank ordentlig dypt i knærne. Så dypt sank hun at hun måtte ta telling, men «The First Lady» virket ikke nevneverdig preget etter at hun kom til hektene igjen.

Reis, som i utgangspunktet bokser to vektklasser over Brækhus, fortsatte imidlertid kjøret i den åttende runden, og kun sekunder før rundeslutt fikk hun inn et nytt kryss som fant haken til bergenseren.

Brækhus knakk litt i knærne og måtte lene seg mot ringtauene, men ble reddet av bjellen som ringte for å signalisere rundeslutt.

Les også: Brækhus: – Jeg trengte en som kunne få det beste ut av meg

Se pressekonferansen med Brækhus her: (saken fortsetter under videoen)

Reis enig med hjemmefansen

I de to siste rundene var Brækhus mer til å kjenne igjen, og til slutt tok hun en forholdsvis grei poengseier.

Det amerikanske publikummet i StubHub begynte imidlertid å bue da 36-åringen skulle si noen ord etter seieren, mens Reis' støtteapparat løftet den amerikanske bokseren opp og bar henne rundt i ringen.

– Tilskuerne har mye å si, dette er en publikumssport. Hva synes du om det? Svarte Reis etter kampen på NTBs spørsmål om publikums reaksjon.

– Publikum mener jeg vant kampen, og jeg er for det meste enig. Jeg føler jeg var sterkere, spesielt i andre halvdel av kampen. Men gratulerer til Cecilia, vi får ta en omkamp og så se, sa hun.

– Forrykende kamp

Brækhus selv brydde seg ikke så mye om reaksjonene etter kampen.

– Det bryr jeg meg ikke om. Det er så mye tilbakemeldinger om at det var en fantastisk kamp. Dette var den første kvinnekampen på HBO, og det var en forrykende kamp. Jeg kunne selvfølgelig vært foruten den ene tellingen, men alt i alt har vi laget historie på den beste måten noensinne, sa Brækhus til de norske mediene.

Hun er nå ubeseiret på sine 33 proffkamper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden