Galopp: Justify brøt Apollo-forbannelsen

Justify og jockey Mike Smith i ledelsen på vei mot seier i Kentucky Derby lørdag. Foto: Kiichiro Sato, AP / NTB scanpix
Justify og jockey Mike Smith i ledelsen på vei mot seier i Kentucky Derby lørdag. Foto: Kiichiro Sato, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Favoritten Justify vant galoppklassikeren Kentucky Derby lørdag og brøt en 136 år gammel forbannelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en bløt og gjørmete bane etter kraftig regnvær i Louisville ble Justify lenge tett skygget av 50-oddseren Promises Fulfilled, men hesten brukte kjempekreftene og dro fra i siste halvdel på vei mot seier.

Good Magic ble nummer to og Audible nummer tre i den 144. utgaven av «Run for the Roses».

Ikke siden Apollo vant i 1882 hadde en hest som ikke startet i noen løp som toåring vunnet Kentucky Derby. «Apollo-forbannelsen» har vist seg som en av idrettsverdens mest seiglivede, men omsider falt også den.

Justify var en av to ubeseirede hester som startet i løpet uten en eneste start som toåring å se tilbake på. Også Magnum Moon var kandidat til å bryte forbannelsen.

Mike Smith red 3,5-oddseren Justify til seier. Det er sjette år på rad at favoritten vinner løpet. Aldri før har det vært så mange favorittseirer på rad i Kentucky Derby.

Trenerlegenden Bob Baffert har ansvaret for Justify og noterte sin femte seier i løpet som er det første i amerikansk galoppsports Triple Crown. Baffert hadde ansvaret for American Pharaoh, som ble Triple Crown-vinner i 2015.

Skal Justify greie det samme, kreves seier også i Preakness Stakes 19. mai og Belmont Stakes 9. juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden